Reseptit

Chili-inkiväärisilakkarullat

Chili-inkiväärisilakkarullat saavat täpäkän säväyksen paitsi chilistä myös sitruunaruohosta. Tarjoile chili-inkiväärisilakkarullat pikkusyötävinä, leivän päällä tai keitettyjen perunoiden kanssa kevyenä ateriana.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Chili-inkiväärisilakkarullat

  • 600 g silakkafileitä

liemi:

  • 2 dl etikkaa
  • 4 dl vettä
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • pala tuoretta inkivääriä viipaleina
  • 1 punainen chilipalko hienonnettuna
  • 1 sitruunaruoho paloiteltuna
  • 10 kokonaista maustepippuria
  • 1 ruukku tuoretta korianteria hienonnettuna

Valmistusohje

Chili-inkiväärisilakkarullat tehdään helposti näin:

1. Huuhtele silakkafileet lävikössä kylmällä vedellä. Kuivaa hieman talouspaperilla. Kääri fileet tiukoiksi rulliksi ja asettele ne kannelliseen vuokaan vieri viereen, niin että rullat pysyvät kiinni.
2. Mittaa kattilaan etikka, vesi, suola ja sokeri. Lisää myös inkivääri, chili, sitruunaruoho ja maustepippurit. Kiehauta ja sekoita niin, että suola ja sokeri sulavat. Kaada kuuma liemi mausteineen silakkarullien päälle vuokaan ja peitä vuoka kannella.
3. Anna jäähtyä hieman, lisää hienonnettu korianteri ja nosta vuoka jääkaappiin. Silakkarullat ovat valmiita seuraavana päivänä. Tarjoile chili-inkiväärisilakkarullat  pikkusyötävinä, leivän päällä tai keitettyjen perunoiden kanssa kevyenä ateriana tai joulun kalapöydän herkkuna.

Saatat pitää myös Sisilian tapaan tehdyistä silakoista, Janssonin silakkapihveistä tai inkivääri-korianterisilakoista.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään silakkapizza

 

X