Helppo ja murea kahvikakku
Tee kahvikakkuja kerralla pari kolme ja pakasta niistä osa. Näin kakkua on aina vierasvarana sulatusta vaille valmiina.
Ainekset
- 3 1/2 dl sokeria
- 300 g voita
- 5 kananmunaa
- 2 dl perunajauhoja
- 2 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl tummaa kaakaojauhetta
- 2 tl leivinjauhetta
Valmistusohje
1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen. Jos seos näyttää ”juoksettuvan”, lisää mukaan 1–2 rkl vehnäjauhoja.
2. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan.
3. Lusikoi taikina isoon huolellisesti voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin tunti. Kokeile kypsyyttä tikulla. Kun cocktailtikkuun ei kakkuun pistettäessä jää taikinaa, kakku on kypsä.
4. Jäähdytä kakku ja koristele tomusokerilla.
Myös nämä kakut maistuvat makoisilta kahvin kanssa:
Kommentit
Huhhuh, jopa on paljon rasvaa!
Kommentit
Huhhuh, jopa on paljon rasvaa!
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous