Reseptit

Juustotikut

Rapeissa juustotikuissa maistuu Emmental.

Teksti:
Mari Harjula

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

25

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 125 g voita tai margariinia
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0.3 tl suolaa
  • 2 munaa
  • 100-125 g emmentaljuustoa raasteena
  • 1 rkl tuoretta ruohosipulia hienonnettuna (tai 1 tl kuivattua)
  • 2-3 rkl Kylmää vettä

voiteluun:

  • 1 muna

koristeluun

  • seesaminsiemeniä

Valmistusohje

 

1. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään kulhossa. Nypi joukkoon rasva. Lisää munat, juustoraaste, silputtu ruohosipuli ja vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.

2. Kauli taikina 3–4 mm paksuiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin 20 x 50 cm). Jaa taikina poikittain taikinapyörällä noin 25 pitkulaiseen osaan (noin 2 x 20 cm). Kierrä suikaleet kierteille ja laita leivinpaperin päälle pellille, voitele ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.

3. Paista 200 asteessa noin 10–15 minuuttia.

Vinkki: Taikinasta voi tehdä muotilla juustokeksejä tai levyn voi jakaa taikinapyörällä esimerkiksi neliön muotoisiksi kekseiksi.

Kuva: Colourbox

X