Juustotikut
Rapeissa juustotikuissa maistuu Emmental.
Ainekset
- 125 g voita tai margariinia
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 0.3 tl suolaa
- 2 munaa
- 100-125 g emmentaljuustoa raasteena
- 1 rkl tuoretta ruohosipulia hienonnettuna (tai 1 tl kuivattua)
- 2-3 rkl Kylmää vettä
voiteluun:
- 1 muna
koristeluun
- seesaminsiemeniä
Valmistusohje
1. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään kulhossa. Nypi joukkoon rasva. Lisää munat, juustoraaste, silputtu ruohosipuli ja vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
2. Kauli taikina 3–4 mm paksuiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin 20 x 50 cm). Jaa taikina poikittain taikinapyörällä noin 25 pitkulaiseen osaan (noin 2 x 20 cm). Kierrä suikaleet kierteille ja laita leivinpaperin päälle pellille, voitele ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.
3. Paista 200 asteessa noin 10–15 minuuttia.
Vinkki: Taikinasta voi tehdä muotilla juustokeksejä tai levyn voi jakaa taikinapyörällä esimerkiksi neliön muotoisiksi kekseiksi.
Kuva: Colourbox
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous