Kesäkakku
Mehevän kakun koristeena on makeita kesämarjoja ja täytteenä marcarponevaahtoa.
Ainekset
- 200 g voita tai margariinia
- 2 dl sokeria
- 3 munaa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 1/2 dl perunajauhoja tai ohrakasta
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 1/2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
Täyte
- 2 dl (kevyt)vispikermaa
- 200 g (kevyt)tuorejuustoa tai mascarponea
- 3 rkl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1/2 sitruunan mehu
Pinnalle
- marjoja, tomusokeria
Valmistusohje
1. Voitele ja korppujauhota pyöreä kakkuvuoka.
2. Vatkaa sokeri ja pehmeä rasva keskenään. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi taikinaan. Lisää viimeiseksi raastettu sitruunan kuori.
4. Kypsennä kakku 175-asteisen uunin alatasolla 50–60 minuuttia. Peitä kakku tarvittaessa leivinpaperilla paistamisen lopulla.
5. Vatkaa täytettä varten kerma ja sokeri löysäksi vaahdoksi. Sekoita juusto sähkövatkaimella notkeaksi ja lisää sekaan kermavaahto. Mausta vaniljasokerilla ja sitruunamehulla. Tarkista täytteen maku ja lisää sokeria tarvittaessa.
6. Leikkaa jäähtynyt kakku 2–3 osaan. Kostuta kakku halutessasi laimennetulla sitruuna- tai appelsiinimehulla tai vaniljalla maustetulla maidolla. Levitä täyte pohjille. Koristele marjoilla ja tupsauta pinnalle tomusokeria.
Lisää kesäisiä kakkuja:
Kotiliesi.fi: Pastellinen pinjata-kakku
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous