Reseptit

Kesäkakku

Mehevän kakun koristeena on makeita kesämarjoja ja täytteenä marcarponevaahtoa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g voita tai margariinia
  • 2 dl sokeria
  • 3 munaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 dl perunajauhoja tai ohrakasta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1/2 sitruunan raastettu kuori ja mehu

Täyte

  • 2 dl (kevyt)vispikermaa
  • 200 g (kevyt)tuorejuustoa tai mascarponea
  • 3 rkl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1/2 sitruunan mehu

Pinnalle

  • marjoja, tomusokeria

Valmistusohje

1. Voitele ja korppujauhota pyöreä kakkuvuoka.

2. Vatkaa sokeri ja pehmeä rasva keskenään. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.

3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi taikinaan. Lisää viimeiseksi raastettu sitruunan kuori.

4. Kypsennä kakku 175-asteisen uunin alatasolla 50–60 minuuttia. Peitä kakku tarvittaessa leivinpaperilla paistamisen lopulla.

5. Vatkaa täytettä varten kerma ja sokeri löysäksi vaahdoksi. Sekoita juusto sähkövatkaimella notkeaksi ja lisää sekaan kermavaahto. Mausta vaniljasokerilla ja sitruunamehulla. Tarkista täytteen maku ja lisää sokeria tarvittaessa.

6. Leikkaa jäähtynyt kakku 2–3 osaan. Kostuta kakku halutessasi laimennetulla sitruuna- tai appelsiinimehulla tai vaniljalla maustetulla maidolla. Levitä täyte pohjille. Koristele marjoilla ja tupsauta pinnalle tomusokeria.

Lisää kesäisiä kakkuja:

Marja_mascarponekakku

Marja-mascarponekakku

sitruunainen mansikkakakku

Sitruunainen mansikkakakku

732250-marenkikakku.jpg

Marenkikakku

Kotiliesi.fi: Pastellinen pinjata-kakku

X