Reseptit

Marenkikakku

Raikkaan kesäinen kakku valmistetaan rapeista marenkilevyistä, joiden väliin kerrostetaan sitruunakiisseliä ja täyteläistä rahkaa.

Teksti:
Soili Soisalo

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Marengit

  • 3 ison kananmunan valkuaista
  • 1¼ dl hienoa kidesokeria
  • 1 tl sitruunamehua

sitruunakiisseli

  • 1 dl maissitärkkelystä
  • ¾ dl sokeria
  • 1 1/4 dl vettä
  • 1 sitruuna
  • 3 munankeltuaista
  • 1 rkl rasiamargariinia

Kermarahka

  • 1 dl maitorahkaa
  • 1 dl kermaa vaahdotettuna
  • 0.5 tl raastettua appelsiininkuorta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl sokeria
  • 1 pieni appelsiini pilkottuna

Valmistusohje

1. Vaahdota valkuaiset ja 1 tl sitruunamehua. Lisää sokeri vatkaten kovaksi ja kiiltäväksi. Levitä leivinpaperoidulle pellille kahdeksi pyöryläksi ja kuivata 120 asteessa noin 2 tuntia.

2. Sekoita kattilassa tärkkelys, sokeri, vesi, sitruunan kuoriraaste ja mehu. Kuumenna ja kypsennä koko ajan sekoittaen. Nosta liedeltä, vatkaa keltuaiset joukkoon ja kuumenna varovasti. Lisää rasva ja jäähdytä.

3. Sekoita kermarahkan aineet.

4. Levitä pohjien väliin sitruunakiisseliä ja päälle rahkaa sekä koristele appelsiininpaloilla.

990 kJ (230 kcal) 1 pala

X