Marenkikakku
Raikkaan kesäinen kakku valmistetaan rapeista marenkilevyistä, joiden väliin kerrostetaan sitruunakiisseliä ja täyteläistä rahkaa.
Ainekset
Marengit
- 3 ison kananmunan valkuaista
- 1¼ dl hienoa kidesokeria
- 1 tl sitruunamehua
sitruunakiisseli
- 1 dl maissitärkkelystä
- ¾ dl sokeria
- 1 1/4 dl vettä
- 1 sitruuna
- 3 munankeltuaista
- 1 rkl rasiamargariinia
Kermarahka
- 1 dl maitorahkaa
- 1 dl kermaa vaahdotettuna
- 0.5 tl raastettua appelsiininkuorta
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 rkl sokeria
- 1 pieni appelsiini pilkottuna
Valmistusohje
1. Vaahdota valkuaiset ja 1 tl sitruunamehua. Lisää sokeri vatkaten kovaksi ja kiiltäväksi. Levitä leivinpaperoidulle pellille kahdeksi pyöryläksi ja kuivata 120 asteessa noin 2 tuntia.
2. Sekoita kattilassa tärkkelys, sokeri, vesi, sitruunan kuoriraaste ja mehu. Kuumenna ja kypsennä koko ajan sekoittaen. Nosta liedeltä, vatkaa keltuaiset joukkoon ja kuumenna varovasti. Lisää rasva ja jäähdytä.
3. Sekoita kermarahkan aineet.
4. Levitä pohjien väliin sitruunakiisseliä ja päälle rahkaa sekä koristele appelsiininpaloilla.
990 kJ (230 kcal) 1 pala
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous