Reseptit

Sitruunainen mansikkakakku

Sitruunainen mansikkakakku on kesäjuhlien varma valinta. Tämä herkullinen mansikkakakku on saanut täytteekseen lemon curdia (sitruunatahnaa), sitruunalla maustettua rahkaa  ja vanilliinikastiketta.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mansikkakakun pohja

  • 4 munaa
  • 1.5 dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Vuokaan

  • voita tai margariinia
  • korppujauhetta

Kostuttamiseen

  • 1.5 dl kaloritonta sitruunavirvoitusjuomaa

Täyte ja päällys

  • 1.5 l mansikoita
  • 400 g sitruunarahkaa tai valkosuklaa-limerahkaa
  • 1 prk lemon curdia (sitruunatahnaa) tai lime curdia (limettitahnaa)
  • 2.5 dl vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta

koristeeksi

  • sitruunamelissaa, minttua tai mansikanlehtiä

Valmistusohje

Sitruunainen mansikkakakku valmistuu näin:

Sitruunainen mansikkakakku saa täytteeksi lemon curdia, sitruunarahkaa ja vanilliinikastiketta.

1. Tee ensin pohja. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää jauhoseos vaahdon joukkoon. Sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.

2. Kumoa taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan. Paista 175 asteen uuninlämmössä noin puoli tuntia. Kumoa kakkupohja vuoasta pois.

3. Puhdista mansikat ja viipaloi niistä noin puolet. Jätä loput koristeeksi. Sekoita sitruunarahka tai valkosuklaa-limerahka sekä sitruuna- tai limettitahna keskenään. Vatkaa vanilliinikastike kovaksi vaahdoksi ja sekoita se sitruunaisen mansikkakakun täyteaineiden joukkoon.

4. Jaa mansikkakakun pohja kolmeen osaan. Nosta alin levy tarjoiluvadille ja kostuta se virvoitusjuomalla. Levitä päälle kerros viipaloituja mansikoita ja rahkaseosta. Nosta toinen levy päälle, kostuta se ja levitä päälle mansikkaviipaleita sekä rahkaseosta. Nosta päällimmäinen levy kanneksi ja kostuta se.

5. Levitä loput rahkaseoksesta kakun päälle ja reunoille. Koristele sitruunainen mansikkakakku kokonaisilla tai halkaistuilla mansikoilla sekä mintulla tai mansikanlehdillä. Tarjoa mansikkakakku hyvän kahvin tai raparperi-mansikkajuoman kanssa.

Saatat pitää myös vikkelästi valmistuvasta helposta mansikkakakusta, josta riittää tarjottavaa noin 15 hengelle, suussasulavasta mansikkamoussekakusta tai mansikka-kulhokakusta.

Katso myös Kotiliesi.fi: Mansikka-marenkitorttu

X