Pekaani-päärynä-pastasalaatti

Pekaani-päärynä-pastasalaatti 

4 annosta
alle 30 min
Helppo
Päärynäinen pähkinä-pastasalaatti toimii niin arjessa kuin juhlassakin.

Ainekset

200 g gluteenitonta riisipenneä

Kastike

3 rkl oliiviöljyä
2 rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa
2 tl hunajaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
ripaus kanelia

Lisäksi

3 päärynää
1 rkl saksanpähkinäöljyä
100 g rucolaa
50 g sinihomejuustoa muruina
3 rkl pekaanipähkinöitä paahdettuna

Valmistusohje

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan juuri ja juuri kypsäksi, valuta ja jäähdytä kyl­män veden alla.

2. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa ja kääntele joukkoon pasta. Jätä maustumaan.

3. Leikkaa päärynät lohkoiksi. Kuumenna pähkinäöljy pais­tinpannulla ja ruskista päärynä­lohkot nopeasti pannulla.

4. Levitä rucola salaattivadille ja lisää joukkoon maustunut pasta. Asettele päälle päärynä­lohkot ja ripottele pinnalle sini­homejuusto.

5. Viimeistele rouhituilla pekaanipähkinöillä ja tarjoile.

Pasta tekee salaatista ruokaisan:

Teresa Välimäen broileri-pastasalaatti

Broileri-pastasalaatti

ruokaisa pastasalaatti

Ruokaisa pastasalaatti

broileri-pestosalaatti

Broileri-pestosalaatti

Kotiliesi.fi: Itämainen kana-pastasalaatti

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Ateriatyyppi:

Avainsanat