Välimeren uunikala
Välimeren uunikalaan voi käyttää mitä tahansa kalaa, mutta parhaiten reseptiin sopii hauki, puna-ahven tai turska.
Ainekset
- 600 g kalaa fileinä (haukea, puna-ahventa, turskaa, lohta, seitiä)
- 800 g jauhoisia perunoita
- 1 punasipuli
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 1 oksa rosmariinia
- 2 rkl sileälehtistä persiljaa
- 1 rkl oliiviöljyä
- 400 g tomaattimurskaa
- noin 1 dl vettä
- 1 tl oreganoa
- 12 oliivia (kivetön kalamataoliivi)
- 1/2 tl suolaa
- rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Välimeren uunikala valmistuu näin.
- Kuori ja pilko perunat ja sipulit.
- Kaada öljy vuoan pohjalle ja voitele vuoka, lado pohjalle perunat, lisää kala, suola ja lopuksi tomaattimurska.
- Lisää silputut yrtit ja paloitellut oliivit sekä tilkka vettä ja kypsennä noin 45 minuuttia 200 asteessa, kunnes perunat ovat pehmeitä. Lisää nestettä, jos kalan pinta uhkaa kuivua.
Välimeren uunikala on kevyttä ruokaa, vain 1610 kJ (380 kcal)/1 annos.
Katso myös: Uunikala nieriästä
Katso myös Kotiliesi.fi: Lohta itämaiseen tapaan
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous