Vaniljainen mansikka-raparperikeitto
Mehukeitto maistuu niin jogurtin kuin puuronkin kanssa, mutta tällä ohjeella valmistat siitä astetta juhlavamman. Vaniljaisen mansikka-raparperikeiton salaisuus on nimittäin kuohuviini. Tarjoile valmis keitto esimerkiksi panna cotan kanssa.
Ainekset
- 1 l mansikoita
- 0.5 l raparperipaloja
- mansikanmakuista kuohuviiniä ( Inspiration In the Air Sparkling, 4, 7 %)
- 1/2 vaniljatanko tai 1/2 tl vaniljajauhetta
- 0.8 dl sokeria
- 2 tl perunajauhoja
- 2 rkl vettä
Valmistusohje
Mansikkakuohuviiniin tehty vaniljainen raparperikeitto vie kielen mennessään panna cottan päällä.
1. Kuori ja paloittele raparperi. Kiehauta viini, sokeri ja halkaistu vaniljatanko kattilassa. Lisää raparperipalat ja keitä miedolla lämmöllä viisi minuuttia.
2. Sekoita perunajauhot vesitilkkaan ja lisää suuruste liemeen koko ajan sekoittaen. Anna pulpahtaa kerran, pari. Lisää lopuksi viipaloidut mansikat viiniliemeen. Jäähdytä keitto.
Katso myös:
Raparperivaahto ja mansikkakastike
Kuutamovanukas à la panna cotta
Kotiliesi: Mansikkakastike
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous