taste of helsinki kokit
Vinkit

Gourmet-ruokaa ja jazzia – Taste of Helsinki 2016

10 ravintolaa, 39 ruoka-annosta ja tuhansia ruoan ystäviä - näistä aineksista syntyy Taste of Helsinki 2016. Kesäkuun 16.-19. päivä järjestettävässä tapahtumassa on tänä vuonna mukana myös vahvistusta etelänaapurista, Virosta.
Teksti: emmitoivonen Kuvat: Jarno Jussila, Ville Malja/Taste of Helsinki

Viidettä kertaa Kansalaistorin puistossa järjestettävässä gourmet-ruokatapahtumassa on tänä vuonna ensimmäistä kertaa mukana myös Suomen ulkopuolelta tuleva ravintola, tallinnalainen Ö.

Kotimaisista ravintoloista löytyy aiemmilta vuosilta tuttuja nimiä, kuten Ask, Muru ja Pastor. Uusia tulokkaita ovat muun muassa tamperelainen Hella & Huone ja helsinkiläiset Toca, Grön ja Kolmon3n.

Taste of Helsinki Hella & Huoneen annos

Tänä vuonna ravintoloiden listoilta löytyy tuttuun tapaan kolmiosainen menu, mutta myös nimikkoannos. Ruoka-annosten hinnat liikkuvat noin 5-6 eurossa. Nimikkoannoksista kannattaa varautua maksamaan hieman enemmän, 8-10 euroa.

Uutta ovat myös tämän vuoden aukioloajat, joita on pidennetty aina kello yhteentoista asti illalla. Ruokaa on kuitenkin saatavilla vain kymmeneen saakka. Loppuilta vietetään hyvän juoman ja jazz-musiikin merkeissä.

Taste of Helsinki ruokaannokset

Juomapuolellakin on uudistuttu ja nyt janoiset kävijät pääsevät nauttimaan The Taste Wine Pavilion -viinipaviljongin tarjonnasta. Paviljongista löytyy viiden eri viinimaahantuojan viinejä, jotka on pyritty sovittamaan yhteen ravintoloiden menujen kanssa.

Tapahtumasta löytyy myös aperitiivibaari, Johan & Nyströmin kahveja sekä Sinebrychoffin House of Beers -juomavalikoiman oluita ja siidereitä. Samppanjat tarjoilee tänäkin vuonna André Clouet.

Ohjelmassa on jazzmusisoinnin lisäksi jo perinteeksi muodostunut Suomen ja Ruotsin kokkimaajoukkueiden välinen maaottelu. Luvassa on myös viinimaistiaisia ja näytöskeittiöitä.

Taste of Helsinki Kansalaistorin puistossa

2016 mukana olevat ravintolat:

Ask

Bistro O mat

Grön

Hella & Huone

Kolmon3n

Muru

Pastor

Sinne

Toca

Ö

 

 

X