Flammkuchen eli liekkipiiras
Ihana elsassilainen erikoisuus on suolainen piirakka, joka sopii myös suomalaiseen makuun.
Mitä tänään ruoaksi?

Liekkipiiras on laiskan perjantain pikaruokaherkku

Perinteisen perjantaipizzan sijaan herkutellaan vaihteeksi liekkipiirakalla.
Teksti: Hanna Kuusisal + resepti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen
Flammkuchen eli liekkipiiras

Flammkuchen eli liekkipiiras on laiskan perjantain pikaruokaherkku vailla vertaa. Alun perin Elsassista kotoisin oleva pizzan kaltainen piirakka on nopea valmistaa, sillä paperin ohut pohja ei vaadi pitkää kohotusta.

Perinteisestä pizzasta poiketen pohjalle levitetään kerros ranskankermaa tomaattikastikkeen sijaan ja täytteeksi valitaan yleensä sipulia sekä vahvan makuista lihaa, kuten pekonia. Juustokuorrutetta piirakka ei kaipaa laisinkaan, ripaus suolaa ja pippuria sekä tuore persilja riittävät mainiosti.

Nimensä mukaan on alun perin avotulella valmistettu liekkipiiras paistuu meheväksi myös erittäin kuumassa uunissa. Vartti uunin paahteessa loihtii herkun, joka toimii oivallisena vaihtoehtona perinteisele perjantaipizzalle tai rentona illanistujaisten tarjottavana.

Perinteisen pizzan voi korvata myös näin:

Juusto_kasvispiiras

Juusto-kasvispiiras

Nopeat_lohipizzat

Lohi-pikapizzat

Valkoinen_parsakaalipitsa

Gluteeniton valkoinen parsakaalipitsa

Kotiliesi.fi: Lohi-avokadohummus flatbread

X