Porkkanapähkinämureke
Jos porkkanalaatikko alkaa kyllästyttää, korvaa se porkkanapähkinämurekkeella.
Ainekset
- 500 g porkkanoita
- 100 g saksanpähkinöitä
- 1 prk (400/ 265 g) veteen säilöttyjä kikherneitä
- 2 dl keitettyä ohraa, riisiä tai muita suurimoita tai tähteeksi jäänyttä puuroa
- 3 munaa
- 2.5 dl maustettua ruokakermaa (kolme juustoa)
- 2 rkl perunajauhoja
- 1 dl juustoraastetta
- mineraalisuolaa
- rouhittua mustapippuria
- hienonnettuja tuoreita yrttejä maun mukaan
vuokaan:
- voita tai margariinia
- seesaminsiemeniä
Valmistusohje
Porkkanapähkinämureke korvaa perinteisen porkkanalaatikon.
- Kuori ja raasta porkkanat. Rouhi saksanpähkinät. Valuta ja soseuta kikherneet.
- Sekoita kaikki aineet keskenään ja mausta seos maun mukaan mineraalisuolalla, mustapippurilla ja tuoreilla yrteillä.
- Kumoa seos voideltuun ja seesaminsiemenillä ”jauhotettuun” vuokaan. Kypsennä 175 asteen uuninlämmössä noin ½ tuntia.
- Kumoa mureke varovasti tarjolle.
Katso lisää herkullisia porkkanareseptejä:
Kotiliesi.fi – Porkkana hehkuu hyvää makua
Kommentit
Paistoaika pitää olla reilusti pidempi kuin tuo ohjeen puoli tuntia. Ehkä puolitoista tuntia olisi lähempänä totuutta. Mausteita saa laittaa reilusti.
Kommentit
Paistoaika pitää olla reilusti pidempi kuin tuo ohjeen puoli tuntia. Ehkä puolitoista tuntia olisi lähempänä totuutta. Mausteita saa laittaa reilusti.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous