Reseptit

Porkkanapähkinämureke

Jos porkkanalaatikko alkaa kyllästyttää, korvaa se porkkanapähkinämurekkeella.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g porkkanoita
  • 100 g saksanpähkinöitä
  • 1 prk (400/ 265 g) veteen säilöttyjä kikherneitä
  • 2 dl keitettyä ohraa, riisiä tai muita suurimoita tai tähteeksi jäänyttä puuroa
  • 3 munaa
  • 2.5 dl maustettua ruokakermaa (kolme juustoa)
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 1 dl juustoraastetta
  • mineraalisuolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • hienonnettuja tuoreita yrttejä maun mukaan

vuokaan:

  • voita tai margariinia
  • seesaminsiemeniä

Valmistusohje

Porkkanapähkinämureke korvaa perinteisen porkkanalaatikon.

  • Kuori ja raasta porkkanat. Rouhi saksanpähkinät. Valuta ja soseuta kikherneet.
  • Sekoita kaikki aineet keskenään ja mausta seos maun mukaan mineraalisuolalla, mustapippurilla ja tuoreilla yrteillä.
  • Kumoa seos voideltuun ja seesaminsiemenillä ”jauhotettuun” vuokaan. Kypsennä 175 asteen uuninlämmössä noin ½ tuntia.
  • Kumoa mureke varovasti tarjolle.

Katso lisää herkullisia porkkanareseptejä:

Mausteiset porkkanat

Mausteinen porkkanasalaatti

Porkkana-perunakakut

Porkkanapiiraat

Kotiliesi.fi – Porkkana hehkuu hyvää makua

X