Reseptit

Porkkanapiiraat

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1.5 dl hiivaleipävehnäjauhoja
  • 0.5 dl ruisjauhoja
  • 50 g rasiamargariinia
  • 1.5 dl maitorahkaa

täyte:

  • 500 g porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • 1 sipuli
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl kuivattua rakuunaa
  • 0.5 tl suolaa
  • 2 rkl korppujauhoja
  • 1 dl maitorahkaa
  • 1 kananmuna
  • 1 dl juustoraastetta

Valmistusohje

Maukkaa porkkanapiiraat voi nautti alku-tai huikopalaksi.

Leivo porkkanapiiraat näin:

1. Nypi kulhossa jauhot ja margariini. Lisää joukkoon rahka ja sekoita tasaiseksi taikinaktaikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta viileään.
2. Kuori ja raasta porkkanat ja palsternakka karkeaksi raasteeksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia öljyssä hetken aikaa. Lisää joukkoon juuresraasteet ja kääntele. Nosta pannu jäähtymään ja mausta rakuunalla ja suolalla. Anna jäähtyä. Sekoita joukkoon korppujauhot, rahka, muna ja juustoraaste.
3. Painele taikina pieniin tai yhteen isoon piirakkavuokaan. Tee pohjaan reikiä haarukalla. Levitä täyte vuokaan.
4. Paista 200-asteessa uunin keskitasossa 25–30 minuuttia.

X