Mitä tänään ruoaksi?

Punjabilainen kaali hurmaa, kun perinteinen kaalipata kyllästyttää

Kaaliruoat kuuluvat ehdottomasti syksyyn. Kun perinteiset laatikot ja kääryleet on valmistettu, on aika höystää kaali hieman eksoottisemmin makuvivahtein.
26.9.2016 Teksti: Hanna Kuusisalo + resepti: Taina Salovaara Kuvat: Pekka Holmström

Punjabilainen kaali.

Punjabilainen kaali on yksi Intian suosituimmista kasvisruoista. Suikaloitu kaali paistetaan pannulla sipulin, inkiväärin sekä chilin kanssa ja maustetaan jauhetulla korianterilla, kurkumalla ja juustokuminalla. Hetken hauduttelun jälkeen sekaan lisätään öljyssä paistettuja kotijuustokuutioita. Annos viimeistellään mustilla seesaminsiemenillä, jotka tuovat ruokaan hauskaa kontrastia ja aavistuksen pähkinäistä makua.

Kevyt kasvisruoka ja vahvat maut kaipaavat rinnalleen pehmeää naan-leipää ja raikasta kurkkuraitaa.

Lisää huumaavan herkullista kasvisruokaa intialaisittain:

Mausteinen_kukkakaalipannu

Intialainen kukkakaalipannu

kukkakaalibiryani

Kukkakaalibiryani

palak paneer eli intialainen pinaatti-juustocurry

Palak paneer eli intialainen pinaatti-juustocurry

Kotiliesi.fi: Intialainen quorn-curry

Lue myös

Suosittelemme