Reseptit

Bataatti-kikhernepata

Bataatti-kikhernepata kokoaa yhteen joukon intialaisia mausteita. Kookoskerma tekee padasta lempeän täyteläisen. Maun salaisuus on mausteiden kuullottaminen öljytilkassa ennen muiden ainesten lisäämistä – näin mausteiden aromit heräävät. Ole tarkkana paistamislämpötilan kanssa, etteivät mausteet pala, sillä muuten mausta tulee karvas ja kitkerä.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Bataatti-kikhernepata

  • 500 g bataattia
  • 1 iso sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1-2 vihreää chiliä
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl korianterinsiemeniä
  • 1/2 tl jauhettua mustapippuria
  • 1/2 tl jauhettua neilikkaa
  • 1/2 tl jauhettua kanelia
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 500 g tomaattimurskaa
  • 1 dl vettä
  • 2 dl kookoskermaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 2 dl kypsiä kikherneitä
  • 1 dl tuoretta korianteria
  • 1 chili viipaloituna

Valmistusohje

Bataatti-kikhernepata tehdään helposti näin:

1. Kuori ja leikkaa bataatti parin sentin kokoisiksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise chilit, poista siemenet ja hienonna.

2. Mittaa kuivat mausteet huhmareeseen ja jauha niin, että korianterinsiemenet hienontuvat.

3. Kuumenna öljy paistokasarissa. Lisää mausteseos. Paista miedolla lämmöllä 2–3 minuuttia. Lisää sipulit, valkosipulit, chilit ja bataattikuutiot. Jatka paistamista muutama minuutti. Lisää tomaattimurska, vesi, kookoskerma, suola ja sokeri. Hauduta hiljalleen poristen välillä sekoitellen kannen alla 25–30 minuuttia tai 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, kunnes bataatit tuntuvat pehmeiltä. Lisää tarvittaessa joukkoon vettä, jos pata kuivuu liikaa.

4. Lisää huuhdotut kypsät kikherneet ja hauduta vielä muutama minuutti niin, että kikherneet lämpenevät. Viimeistele hienonnetulla korianterilla ja viipaloidulla chilillä. Tarjoa basmatiriisin kanssa.

Katso myös: Kikherneet tukevoittavat salaatit ja keitot, mutta sopivat myös smoothien sekaan – poimi vinkit käyttöön ja ohjeet helppoihin arkiruokiin

Katso myös Kotiliesi.fi: Bataatti – mitä tehdä oranssista mukulasta? Kokosimme monipuolisen listan suolaista ja makeaa

X