resepti

sienipiirakka

10.9.2019 Teksti: Sara Parikka

Moikka! Tämä viikko menee pitkälti tapaamisissa ja sovituissa menoissa. Meillä tosin alkaa viikonloppu jo perjantaina, kun pidän tytöt kotona. He ovat edelleen 15pv kuussa päiväkodissa, joten vapaa-päiviä osuu melkein joka viikolle sen mukaan mikä hoidon tarve meillä on. :) Viikonloppuna siskoni leipoi omenapiirakkaa ja kutsui kylään. Päätin leipoa suolaisen piirakan ja pää raaka-aineeksi valikoitui kauden suosikki = kantarelli.

Siskon omenapiirakka maistui sen verran hyvin, että pitää pian tehdä jotain ihanaa herkkuja omenista. Vitsit mä tykkäsin meidän edellisen kodin omenapuusta. Tein moneen otteeseen omenahilloa ja söin sitä pitkin syksyä/talvea viilin ja jougurtin kanssa. NAMI! <3Sara

Kanterellipiirakka:

  • suolainen piirakkapohja
  • noin. 4 dl kantarelleja
  • 1 sipuli
  • 1 rkl voita
  • 2 dl kermaa (käytin ruokakerma kolme sipulia)
  • 1 dl juustoraastetta (käytin cheddar)
  • 2 kananmunaa
  • ripaus mustapippuria & valkopippuria

Ohje: Valmista piirakkapohja ja levitä se vuokaan. Pilko sienet ja hienonna sipuli. Laita sienet paistumaan voihin ja lisää sipulit joukkoon. Paistos on valmista kun neste on kuivunut pannulta. Laita piirakkapohja esipaistumaan 200 asteeseen noin 5-10min. Sekoita kerma, munat, juusto ja mausteet keskenään. Levitä seini- ja sipulipaistos esipaistetun piirakkapohjan päälle ja lisää kermasoossi päälle. Anna kypsentyä uunissa noin 30-40min. Tarjoile basilikan, ruohosipulin tai kirsikkatomaattien kera.

Lue myös

Suosittelemme