Tiramisu-jälkiruoka
Iki-ihana italialainen klassikkojälkiruoka, tiramisu hurmaa takuulla.
Ainekset
Tiramisu-jälkiruoka
- 2 keltuaista
- 2 dl tomusokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 250 g mascarponejuustoa
- 100 g savoiardi-keksejä
- 2 dl kylmää kahvia
- 2-3 rkl amarettoa tai kahvilikööriä
- kaakaojauhetta
Valmistusohje
Tiramisu-jälkiruoka tehdään näin:
Tiramisu-jälkiruoka syntyy vatkaamalla, kostuttamalla ja kokoamalla.
Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Kaad keltuaiset kulhoon ja mittaa joukkoon sokeri. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri kovaksi vaahdoksi sähkövatkaimella tai käsin. Mausta vaahto vaniljasokerilla. Sekoita mascarponejuusto vaahdon joukkoon tasaiseksi seokseksi.
Pane keksit vuokaan tai jälkiruoka-astioihin ja kostuta ne liköörillä maustetulla kahvilla. Levitä mascarponevaahto päälle. Siivilöi kaakaojauhe pinnalle. Anna jälkiruoan maustua jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua, jotta tiramisu ehtii tekeytyä.
Saatat pitää myös muista jälkiruoistamme, kuten Nigella Lawsonin syllabub-jälkiruoasta, suklaa-Nutellatriflestä tai Dajmmoussesta.
Lue myös: Daim-kakku ja muut turmiollisen herkulliset juustokakut viettelevät suklaalla ja kinuskilla
Katso myös Kotiliesi.fi: Ihanimmat italialaiset jälkiruoat – nappaa ohjee pannacotasta semifreddoon
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous