Vinkit

Daim-kakku ja muut turmiollisen herkulliset juustokakut viettelevät suklaalla ja kinuskilla

Tuhdit ja muhkeat ”karkkijuustokakut” ovat vastustamattomia sekä jälkiruokana että kahvipöydässä.

Teksti:
Saara Kärki

Daim-kakku on syntisen muhkea herkku, jonka voi jopa koristella suklaakastikkeella.

Tuhdit ja muhkeat "karkkijuustokakut" ovat vastustamattomia sekä jälkiruokana että kahvipöydässä.

Juustokakku on muheva herkku, jolla on vankkumaton ihailijakaartinsa. Tuhti ja pehmeä kakku maistuu kaikenikäisille ja sen tuunaamisessa on vain mielikuvitus rajana.

Perinteinen juustokakku on saanut rinnalleen suklaisia ja kinuskisia ”karkkikakkuja”. Makumaailmaa voi laventaa joko sekoittamalla täytteeseen sattumia tai koristelemalla sen houkuttelevilla yllätyksillä, kuten kekseillä tai kinuskilla.

Kurkkaa Ruoka.fi:n valikoidut makeat sekä täyteläiset juustokakkureseptit.

Daim-kakku sulaa suuhun

Daim-suklaa on suomalaisten suosikki jo 1960-luvulta asti. Mantelikrokantin ja maitosuklaan liitto on jokaiselle sitä kerran maistaneelle tuttu. Juustokakussa Daim-muruset ja limen kuoriraaste tuovat kakkuun kaivattua makeutta sekä hippusen kirpeyttä. Kakku hyydytetään liivatteen avulla, joten varaa aikaa sen jähmettymiseen.

Resepti: Daim-juustokakku

Daim-kakku on täydellisen herkullinen juustokakku
Daim-kakku on syntisen muhkea herkku, jonka voi jopa koristella suklaakastikkeella.

Rommirusina-juustokakku sopii aikuiseen makuun

Tämä kakku ei synny hetken mielijohteesta, sillä rusinoita tulee liottaa rommissa yön yli. Vasta sen jälkeen rommirusina-juustokakku valmistetaan hyvin perinteisin menetelmin tuorejuustosta ja ranskankermasta. Rommirusinat ovat täyteläisiä yllätyksiä kermaisen kakun keskellä.

Resepti: rommirusina-juustokakku

Rommirusina-juustokakku saa lisäpehmeyttä kermavaahtopäällyksestä.
Rommirusina-juustokakku kruunataan kermahunnulla ja rommissa liotetuilla rusinoilla.

Jäädytetty kinuskijuustokakku nautitaan kerralla

Herkullisen makunsa lisäksi tämä kinuskijuustokakku näyttää hauskalta. Kinuski jähmettyy kakun sisään raidoiksi, jotka tuovat juustoiseen kakkuun makeita yllätyksiä.

Varaa kakun pakastamiseen aikaa. Muista nostaa kakku sulamaan puoli tuntia ennen tarjoilua. Muuten kakku on niin kova, etteivät edes veitset pärjää siiheen.

Resepti: jäädytetty kinuskijuustokakku

Jäädytetty kinuski-juustokakku
Kinuskijuustokakun voi koristella kinuskin lisäksi lempimarjoillaan tai vaikka suklaarouheella.

Lue myös:

Taivaallisen tuhti suklaajuustokakku

Ihanan liköörinen Amarula-juustokakku

Maitosuklaa-karpalokakku on näyttävä, mutta helppo herkku

X