Reseptit

Nigella Lawsonin syllabub-jälkiruoka

28.3.2015 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

1.8 dl Cointreauta
2 dl sitruunan mehu
1 dl sokeria
6 dl kuohukermaa
2 rkl ruusuvettä
2 rkl appelsiininkukkavettä
pistaasirouhetta

Valmistusohje

Syllabub -jälkiruoka on yksi tv-kokki Nigella Lawsonin bravuureista. Tässä versiossa jäljitellään turkkilaisten makeisten makumaailmaa.

Sekoita Cointreau, sitruunamehu ja sokeri suuressa kulhossa. Hämmennä, kunnes sokeri on suurin piirtein liuennut. Lisää kerma pikkuhiljaa samalla sähkövatkaimella. Kun kerma on pehmeää ja kuohkeaa vaahtoa, lisää kukkaisvedet. Jatka vatkaamista, kunnes kerma on ilmavaa, pehmeästi muodossaan pysyvää vaahtoa. Vaahto saa mieluummin olla liian löysää kuin paksua.
Täytä pienet kupit tai lasit ääriään myöten kermavaahtopilvellä. Ripottele päälle pistaasirouhetta.

Ohje kirjasta Syötävän hyvää (WSOY)

Katso myös:

Syllabub

Kesäinen tiramisu

Punainen tiramisu

Kotiliesi: Malibulla maustettu mangomousse

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *