Salvia-maksaleike
Salvialla maistettu maskaleike tarjoillaan perunalumen kanssa. Annoksen kruunaa mustaherukkahillo.
Ainekset
- 1 nuoren hirvieläimen maksa viipaloituna
- 2 dl vehnä- tai spelttijauhoja
- 2 tl suolaa
- 4 tuoretta salvianoksaa silputtuna
- 4 salvianoksaa
paistamiseen:
- oliiviöljyä
- voita
Lisäksi:
- mustaherukkahilloa
- perunalunta
Valmistusohje
Poista maksasta kalvot. Leikkaa liha puolen sentin vahvuisiksi viipaleiksi. Sekoita jauhoihin suola ja salviasilppu. Kierittele maksaviipaleet jauhoissa.
Kuumenna pannulla öljy ja lisää joukkoon voi. Kun rasva on paahtunut pähkinäiseksi, paista maksaviipaleet molemmin puolin rapeiksi. Siirrä leikkeet pannun reunalle tai lämmitetylle vadille. Kallista rasva pannun toiseen reunaan ja paista salvianoksat loppuöljyssä.
Vinkki:
Keitä ennen maksaleikkeiden paistoa perunoita, kuori ne ja puserra siivilän läpi perunalumeksi.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous