Kauneus

Ei enää meikkivoiteen tuhrimaa kaulusta! Yliverto niksi saa vaatteen hylkimään meikkiä

Entäpä jos voisit ”pestä” meikkitahran pois ennen kuin se on syntynytkään?

Teksti:
Milla Puustinen
Kuvat:
Milla Puustinen

Entäpä jos voisit ”pestä” meikkitahran pois ennen kuin se on syntynytkään?

Kuvittele tämä tilanne: Olet juuri saanut meikattua. Puet kauluspaidan ja olet valmis päivän rientoihin. Ennen pitkää huomaat, että osa meikistä on hinkkautunut paidan kaulukseen.

Kuulostaako tutulta?

Minulle on käynyt näin monta kertaa. Meikkitahran huomattuani vaihdan paidan samoin tein toiseen. Tahrasta kun ei pääse eroon muuten kuin pesussa.

Onneksi on hyvät niksit, joilla voi poistaa meikkitahrat vaatteesta. Todellinen kikka, jonka jokainen kuitenkin haluaisi tietää: miten voisi jo alun perin välttää meikkitahrojen syntymisen?

Tähänkin on viraalisti leviävä ratkaisu, joka oli pakko ottaa testiin.

Meikkiä kauluksessa – näin suojaat vaatteen hiuslakalla!

Suihkuttamalla hiuslakkaa paidan kaulukseen voisi väitetysti estää meikin tuhriintumisen vasten paitaa. Hiuslakan tarkoituksena on tehdä ohut kalvo paidankauluksen pinnalle, jolloin ihon ja paidan välille tulee este. Ohuen kalvon ansiosta paita ikään kuin hylkii meikkiä.

Eli tarvitsisi vain suihkuttaa hiuslakkaa kauluksen sisäpuolelle ja antaa sen kuivua ennen kuin pukee paidan päälle.

Katso alla oleva video, joka esittelee hiuslakkaniksin:

@rachynugent Seen this on Olivia jade Atwood stories !! Wish I knew this trick sooner 🥲 #fyp #fypage #oliviajadeattwood #tiktok ♬ original sound – Rachel Nugent

Lue myös Kotiliesi.fi: 5 väitettä tahranpoistosta, jotka eivät pidä paikkaansa – koskee niin pinttyneitä tahroja, hajuja kuin harmaantuneita vaatteita

Meikki pois kauluksesta – toimittaja testasi

Niksi vaikuttaa helpolta ja nopealta meikkitahran ehkäisyyn. Se kuitenkin herättää kysymyksiä.

Pohdin, miten nimensä mukaisesti hiuksiin tarkoitettu hiuslakka toimii vaatteelle suihkutettuna. Miltä paidan pinta tuntuisi? Jäisikö paidalle hiuslakkatahroja tai kovettaisiko hiuslakka paidan kauluksen?

Pohdin myös tuoksua. Jopa hajusteettomat hiuslakat tuntuvat nenässä. Tuoksuisiko paita hiuslakalle?

Testataanpa kuitenkin yhden työpäivän ajan.

Kaapissa on kotimaista hajusteetonta hiuslakkaa. Valitsen vaalean raidallisen kauluspaidan, josta meikkivoide ja puuteri kokemukseni mukaan suorastaan paistavat esiin.

Suihkutan lakkaa yhdelle puolelle paidankaulusta ja jätän vertailupuolen suihkuttamatta. Annan palaa – suihkuttelen kauluksen kosteaksi saakka.

Puen paidan päälleni vasta sitten, kun hiuslakka on kuivunut täysin eikä paita tunnu enää kostealle. Kuivuminen vie kaksi minuuttia.

Tässä paita ennen.

Työpäivän jälkeen tarkastelen lopputulosta.

Hiuslakatulla puolella ei ole lainkaan jälkiä meikistä, kun taas toisella puolella on meikkitahroja. Paidankaulus ei myöskään kovettunut tai siihen ei jäänyt mitään jälkiä hiuslakasta. Päivän päätteeksi kangas ei tunnu erikoiselle, vaan hiuslakka ikään kuin imeytyi paitaan. Kaulus oli ainoastaan kostean tuntuinen heti hiuslakan suihkuttamisen jälkeen.

Myös hiuslakan haju ehti haihtua paidasta jo ennen kuin puin paidan päälleni. Eli paita ei haissut hiuslakalle päivän aikana.

Tässä paita työpäivän jälkeen. Suihkutin hiuslakkaa päältäni katsottuna vasemmalle puolelle kaulusta eli kuvassa oikealle puolelle.

Lopputulos: Niksi toimii. Ja pyykättävää on paidan verran vähemmän.

X