Anjovis-sipulipiirakka
Karamellisoitu sipuli, suolainen anjovis ja kirpeät tomaatit muodostavat anjovis-sipulipiirakassa mukavan herkullisen makutrion.
Ainekset
Anjovis-sipulipiirakka
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1/2 dl parmesaaniraastetta
- 100 g voita
- 1 ripaus suolaa
Täyte
- 2 dl raastettua kermajuustoa
- 1 dl raastettua parmesaania
- 3 isoa sipulia
- öljyä
- 1 ripaus fariinisokeria
- 10 minitomaattia
- 8-10 anjovisfileetä
- kapriksia
- timjamia
- mustapippuria
Valmistusohje
Anjovis-sipulipiirakka leivotaan näin:
Anjovis-sipulipiirakka saa murean pohjan esipaistamisen ansiosta.
1. Nypi kuivat aineet voin sekaan. Lisää vesi nopeasti sekoittaen. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Anna pohjan levätä pakastimessa jonkin aikaa.
2. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
3. Kuori sipulit ja leikkaa neohuiksi renkaiksi. Kuullota pehmeiksi öljyssä, lisää joukkoon vähän sokeria ja tilkka vettä. Hauduta hetki. Mausta sipulit timjamilla.
4. Levitä juustoraasteet, sipulit, anjovikset ja halkaistut tomaatit esipaistetulle pohjalle. Rouhaise piirakan pinnalle mustapippuria. Paista piirasta edelleen noin 20 minuuttia. Ripottele pinnalle kapriksia.
Kaipaatko lisää suolaisten piirakoiden reseptejä? Kokosimme yhteen parhaat peltipiirakat ja muut ihanat suolaiset piiraat
Katso myös Kotiliesi.fi: Gluteeniton suolainen piirakka – katso 5 parasta ohjetta!
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous