Anjovis-sipulipiirakka
Reseptit

Anjovis-sipulipiirakka

Teksti: Anna.fi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 dl parmesaaniraastetta
  • 100 g voita
  • ripaus suolaa

Täyte

  • 2 dl raastettua kermajuustoa
  • 1 dl raastettua parmesaania
  • 3 isoa sipulia
  • öljyä + ripaus fariinisokeria
  • 10 minitomaattia
  • 8-10 anjovisfileetä
  • kapriksia
  • timjamia
  • mustapippuria

Valmistusohje

1. Nypi kuivat aineet voin sekaan. Lisää vesi nopeasti sekoittaen. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Anna pohjan levätä pakastimessa jonkin aikaa.

2. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

3. Leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi ja kuullota pehmeiksi öljyssä, lisää vähän sokeria ja tilkka vettä. Hauduta hetki. Mausta sipulit timjamilla.

4. Levitä juustoraasteet, sipulit, anjovikset ja halkaistut tomaatit esipaistetulle pohjalle. Rouhaise pinnalle mustapippuria. Paista piirasta edelleen noin 20 minuuttia. Ripottele pinnalle kapriksia.

X