Reseptit

Savustettu kuhafilee pinaattikastikkeen kanssa

Herkullinen pinaattikastike saa makua valkoviinistä, kermasta ja muskotista.

Teksti:
Raija Uljas
Kuvat:
Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Savustettu kuhafilee

  • 4 suomustettua, nahallista kuhafileetä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1/6 tl hiukan sokeria

Paahdetut juurekset

  • 4 pientä mustajuurta
  • 2 keltajuurta
  • 2 punajuurta
  • 4 rkl rypsiöljyä
  • 1/2 appelsiinin kuori
  • 1 rkl timjamia
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl pippuria

Pinaattikastike

  • 100 g tuoretta pinaattia
  • 1/2 hienonnettua sipulia
  • 1 hienonnettu valkosipulin kynsi
  • 2 rkl voita tai öljyä
  • 1 dl valkoviiniä (mielellään sauvignon blanc)
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1/8 tl muskottia
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohje

Savustettu kuhafilee valmistuu helposti näin:

1. Mausta kuhafileet suolalla ja pippurilla ja pane kylmään odottamaan.

2. Kuori ja paloittele juurekset. Sekoita öljy, appelsiinin kuori ja timjami. Pane juurekset kukin omaan uunivuokaansa ja jaa mausteöljy päälle. Paahda uunissa kypsäksi. Kääntele silloin tällöin. Erikseen paahdettaessa punajuuri ei värjää muita juureksia.

3. Tee sitten pinaattikastike: Hienonna pinaatti. Freesaa se sipulin ja valkosipulin kanssa voissa. Lisää viini ja kerma ja keittele hetki. Jauha tehosekoittimessa hienoksi. Mausta muskotilla, suolalla ja pippurilla.

4. Kuivaa kuhafileet ja savusta savustuslaatikossa. Ne kypsyvät noin kolmessa minuutissa. Laita keittomaista kastiketta lautasen pohjalle. Nosta päälle juurekset ja kaiken huipuksi kala. Koristele savustettu kuhafilee tuoreilla yrteillä.

Vinkki: Kuhafileet maistuvat myös keitettyjen uusien perunoiden kanssa.

Ohje: Helmi Catering

Lue myös Kotiliesi.fi: Kuhaa tarjottiin Mannerheimille monella eri tavalla laitettuna

X