Värikäs välimerellinen kasvisvuoka
Välimerellinen ruokavalio on tunnetusti terveellinen. Kasvisten ja kalan lisäksi siihen kuuluu hyvänlaatuinen oliiviöljy. Värikäs kasvisvuoka on mainio ruoka sellaisenaan mutta se sopii myös lisukkeeksi paistetulle kalalle tai lihalle.
Ainekset
- 1 munakoiso
- 1 Kesäkurpitsa
- 2 paprikaa
kastike:
- 1 salaattisipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl chilijauhetta
- 400 g hyvää tomaattikastiketta
- 2 rkl hunajaa
- 1 dl tuoretta minttua ja oreganoa
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Viipaloi munakoiso ja kesäkurpitsa sekä paloittele paprikat. Levitä kasvikset leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja paahda niitä grillivastusten alla muutama minuutti. Älä anna kasvisten palaa.
2. Suikaloi salaattisipuli ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää mausteet, tomaattikastike ja hunaja. Hauduta hetki ja lisää joukkoon hienonnetut yrtit.
3. Mausta paahdetut kasvikset suolalla ja mustapippurilla. Lado kasvikset uunivuokaan ja kaada päälle kastike.
4. Paista 200-asteisessa uunissa 45–55 minuuttia. Anna vetäytyä folion alla noin 20 minuuttia.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous