Intialainen kukkakaalipannu
Tarjoile mausteinen kukkakaalipannu vastapaistetun intialaisen naanleivän tai rapean, vaalean maalaisleivän kanssa. Naanleipiä löydät esipaistettuina kaupan leipähyllystä. Sivele lämpimän naanleivän pinnalle hieman sulatettua voita.
Ainekset
- 1 kokonainen kukkakaali
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 rkl öljyä
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 4 dl kookosmaitoa
- 1 tl kurkumaa
- 1 tl juustokuminaa
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl jauhettua chiliä tai chilirouhetta
- 1/4 tl kanelia
- ripaus sokeria
- 1 dl cashewpähkinöitä tai pekaanipähkinöitä
- 1/2 dl kookoslastuja
- (korianteria)
Lisäksi
- 4 naanleipää
Valmistusohje
1. Pese kukkakaali, irrota kukinnot ja viipaloi varsi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
2. Kuumenna tilkka öljyä paistinpannulla. Lisää kukinnot ja varsipalat, valkosipulinkynnet ja tomaattipyree. Kuullota 2–3 minuuttia keskilämmöllä ja anna kukkakaalin hieman ruskistua. Lisää joukkoon kookosmaito, kurkuma, juustokumina, suola, chili, kaneli ja ripaus sokeria. Lisää joukkoon pähkinät.
3. Anna hautua hiljalleen poristen 10 minuuttia. Ripottele joukkoon kookoslastuja ja halutessasi hienonnettua korianteria. Tarjoile naanleivän tai riisin kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous