Reseptit

Kukkakaali-linssisalaatti

Kukkakaali-linssisalaatti toimii sellaisenaan kevyenä lounaana, mutta se sopii myös loistavasti vaikka grillatun lohen seuraksi.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 punasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1.5 tl juustokuminaa
  • n. 600 g kukkakaalin nuppuja
  • n. 4 dl kypsää tummaa riisiä
  • 1 dl kypsiä mustia linssejä
  • suolaa ja mustapippuria
  • ½ sitruunan mehu

kastike:

  • 2 dl paksua jogurttia
  • 2 tl sinappia
  • ½ sitruunan mehu
  • ripaus täysruokosokeria
  • 3 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
  • suolaa

viimeistelyyn:

  • lehtipersiljaa

Valmistusohje

 

1. Kuumenna öljy isolla paistinpannulla. Lisää hienonnetut sipulit ja juustokumina. Kuullota hetki ja lisää kukkakaalit. Paista keskilämmöllä muutama minuutti.

2. Lisää riisi ja linssit, sekoita hyvin ja mausta suolalla ja mustapippurilla sekä sitruunamehulla.

3. Kaada kukkakaaliseos laakealle vadille tai salaattikulhoon.

4. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja lusikoi kastiketta salaatin pinnalle. Viimeistele muutamalla lehtipersiljan lehdellä.

X