Yrttikaritsaa ja fenkolia
Aromaattinen, paahdettu fenkoli on maukas ja jännittävä lisuke yrttikaritsalle.
Ainekset
- 4 karitsan paahtopaistia
- 2 dl yrttejä hienonnettuna (esim. basilikaa, oreganoa, minttua ja rosmariinia)
- 1/2-1 dl oliiviöljyä
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- 2 fenkolia
- 1 rkl voita
- 1 rkl oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Ota karitsan paahtopaistit huoneenlämpöön pari tuntia ennen paistamista. Sekoita yrtit ja oliiviöljy, mausta seos suolalla ja mustapippurilla. Hiero puolet seoksesta paahtopaistien pintoihin, jätä maustumaan hetkeksi.
2. Kuumenna paistinpannu ja paista paahtopaisteihin hyvä pintaväri molemmin puolin (noin 1 min/puoli). Kääri paistit folioon ja laita 200-asteiseen uuniin noin 8 minuutiksi.
3. Leikkaa fenkolit lohkoiksi. Kuumenna paistinpannulla voi ja oliiviöljy. Paista fenkolit rapsakan kypsiksi, mausta suolalla ja mustapippurilla.
4. Viipaloi paahtopaistit ja tarjoa ne paistettujen fenkolilohkojen ja lopun yrttiseoksen kera.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous