Bataatti-juuripersiljakeitto
Bataatti-juuripersiljakeitto on oikea voimaruoka. Se saa makua tuoreesta inkivääristä ja kurkumasta. Soppa tarjotaan lehtikaalisipsien kera.
Ainekset
Bataatti-juurisellerikeitto
- 500 g bataattia
- 400 g juuripersiljaa
- 2 rkl tuoretta inkivääriä hienonnettuna
- 2 rkl tuoretta kurkumaa hienonnettuna
- 1 rkl öljyä
- 1 tl currya
- 1/2 tl suolaa
- 8 dl kasvislientä
- 2 dl kookosmaitoa
Lehtikaalisipsit
- 100 g lehtikaalia
- 1 rkl oliiviöljyä
- sormisuolaa
Valmistusohje
Bataatti-juuripersiljakeitto tehdään helposti näin:
1. Kuori ja viipaloi bataatit ja juuripersiljat. Kuori ja hienonna kurkuma ja inkivääri. Kuullota juuripersiljaa ja bataattia öljyssä. Lisää kurkuma, inkivääri ja curry, ja jatka kuullottamista vielä hetki. Varo polttamasta mausteita.
2. Lisää suola, kasvisliemi ja kookosmaito. Hauduta kannen alla noin 30–40 minuuttia, kunnes kasvikset ovat aivan kypsiä.
3. Kuumenna uuni 150-asteiseksi. Revi lehtikaalin lehtiosat irti ruodista pienemmiksi paloiksi. Laita lehtikaalit uunipellille, ja pirskota päälle oliiviöljy ja sormisuolaa. Paista uunin keskiosassa 15–20 minuuttia, kunnes lehtikaalit ovat rapeita mutta vielä vihreitä.
4. Soseuta bataatti-juuripersiljakeitto sauvasekoittimella, tarkista maku ja tarjoa lehtikaalisipsien kanssa.
Katso myös Kotiliesi.fi: Juuripersilja on monille tuntematon liemi- ja keittojuures – nappaa muhkea juures ostoskoriisi ja kokeile sitä tuttujen juuresten tavoin
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous