Reseptit

Bataatti-juuripersiljakeitto

Bataatti-juuripersiljakeitto on oikea voimaruoka. Se saa makua tuoreesta inkivääristä ja kurkumasta. Soppa tarjotaan lehtikaalisipsien kera.

Teksti:
Maija Silvennoinen
Kuvat:
Hanne Manelius

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Bataatti-juurisellerikeitto

  • 500 g bataattia
  • 400 g juuripersiljaa
  • 2 rkl tuoretta inkivääriä hienonnettuna
  • 2 rkl tuoretta kurkumaa hienonnettuna
  • 1 rkl öljyä
  • 1 tl currya
  • 1/2 tl suolaa
  • 8 dl kasvislientä
  • 2 dl kookosmaitoa

Lehtikaalisipsit

  • 100 g lehtikaalia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • sormisuolaa

Valmistusohje

Bataatti-juuripersiljakeitto tehdään helposti näin:

1. Kuori ja viipaloi bataatit ja juuripersiljat. Kuori ja hienonna kurkuma ja inkivääri. Kuullota juuripersiljaa ja bataattia öljyssä. Lisää kurkuma, inkivääri ja curry, ja jatka kuullottamista vielä hetki. Varo polttamasta mausteita.

2. Lisää suola, kasvisliemi ja kookosmaito. Hauduta kannen alla noin 30–40 minuuttia, kunnes kasvikset ovat aivan kypsiä.

3. Kuumenna uuni 150-asteiseksi. Revi lehtikaalin lehtiosat irti ruodista pienemmiksi paloiksi. Laita lehtikaalit uunipellille, ja pirskota päälle oliiviöljy ja sormisuolaa. Paista uunin keskiosassa 15–20 minuuttia, kunnes lehtikaalit ovat rapeita mutta vielä vihreitä.

4. Soseuta bataatti-juuripersiljakeitto sauvasekoittimella, tarkista maku ja tarjoa lehtikaalisipsien kanssa.

Katso myös: Kasvissosekeitto on helppo ja nopea ruoka, joka käy keventäjällekin – katso ohjeet terveellisiin, lämmittäviin ja herkullisiin keittoihin

Katso myös Kotiliesi.fi: Juuripersilja on monille tuntematon liemi- ja keittojuures – nappaa muhkea juures ostoskoriisi ja kokeile sitä tuttujen juuresten tavoin

X