Yön yli -siemenfocaccia
Yön yli -siemenfocaccia tekeytyy jääkaapissa hissukseen, ja leivän rakenteesta tulee kuohkea. Siemenet antavat leivälle rouheutta ja makua.
Ainekset
Yön yli focaccia
- 4 dl kevytmaitoa
- 6 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
- 1 dl kaurahiutaleita
- 1 pss (11 g) kuivahiivaa
- 2 tl suolaa
- 1 tl sokeria
Vuokaan
- 1/2 dl rypsi- tai oliiviöljyä
Päälle
- 1/2 dl siemensekoitusta
- 1 rkl seesaminsiemeniä
- 1/2 tl sormisuolaa
Valmistusohje
1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita keskenään 1 dl jauhoja, kuivahiiva, suola ja sokeri. Sekoita jauho-hiivaseos maitoon. Sekoita tasaiseksi. Lisää kaurahiutaleet ja loput jauhoista. Sekoita tasaiseksi. Peitä kulho kannella tai tuorekelmulla. Siirrä jääkaappiin 8–12 tunniksi.
2. Mittaa uunivuokaan (20 cm x 25 cm) puolet öljystä ja voitele vuoan pohja ja reunat. Kaada löysä taikina vuokaan. Anna kohota 30 minuuttia.
3. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
4. Painele sormilla taikinan pintaan kuoppia. Voitele lopulla öljyllä. Ripottele päälle siemensekoitusta, seesaminsiemeniä ja sormisuolaa.
5. Kypsennä yön yli focaccia uunin keskitasolla noin 35 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja leikkaa annospaloiksi.
Katso myös: Superhelpot sämpylät
Katso myös Kotiliesi.fi: Kukkafocaccia
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous