Kirjolohipyörykät
Kirjolohipyörykät saavat mehevyyttä massaan lisätystä perunasta. Nämä kalapullat valmistuvat vikkelästi myös arki-iltana.
Ainekset
Kirjolohipyörykät
- 500 g kirjolohifileetä
- 2 kypsää perunaa
- 2 rkl korppujauhoja
- 1 kananmuna
- 1 tl suolaa
- 1/2-1 tl (sitruuna)pippuria
- 2 rkl sitruunamehua
- 1/2 dl ruohosipulia hienonnettuna
Paistamiseen
- öljyä tai voita
Kastike
- 2 rkl voita
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 3 dl vettä
- 1 kalaliemikuutio tai -annosfondi
- 1 tl raastettua sitruunan kuorta
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 dl (ruoka)kermaa
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
Valmistusohje
1. Jauha kala karkeaksi massaksi monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Lisää kalan joukkoon raastettu peruna, korppujauhot, muna, mausteet ja sitruunamehu. Pyöräytä massa sileäksi. Sekoita joukkoon hienonnettu ruohosipuli.
2. Pyörittele massasta kostutetuin käsin noin 12 kalapullaa. Paista pullat kahdessa erässä pannulla öljyssä tai voissa kohtalaisella lämmöllä.
3. Valmista kastike. Sulata voi kattilassa, lisää vehnäjauhot ja vesi. Lisää joukkoon kalaliemivalmiste. Anna kastikkeen kiehua pari minuuttia. Lisää sitruunan mehu ja kuoriraaste sekä kerma. Kiehauta kastike ja mausta suolalla sekä pippurilla. Tarjoa kirjolohipyörykät sitruunakastikkeen kera.
Vinkki! Voit myös paistaa kirjolohipyörykät pellillä 200-asteisessa uunissa.
Katso myös: Kalapullat ja kirpeä kastike
Katso myös Kotiliesi.fi: Kalapyörykät ja sahramimajoneesi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous