Helppo lihakeitto
Helppo lihakeitto on valmis puolessa tunnissa. Se valmistetaan pakasteperuna-keittojuureksista ja naudan minuuttisuikaleista.
Ainekset
Helppo lihakeitto
- 1 rasia (300 g) naudan minuuttisuikaleita
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 ps (750 g) pakasteperuna-keittojuureksia
- 1 1/4 l vettä
- 2 lihaliemikuutiota
- 5 maustapippuria
- 1 laakerinlehti
Jogurttiaioli
- 1 dl turkkilaista jogurttia
- 2 rkl majoneesia
- 1 tl dijoninsinappia
- 1-2 valkosipulinkynttä
- 1/2 dl basilikaa hienonnettuna
Valmistusohje
Helppo lihakeitto valmistuu nopeasti näin:
1. Ota lihasuikaleet huoneenlämpöön vähintään 1⁄2 tuntia ennen paistamista. Kuumenna pannulla tilkka öljyä, ruskista lihat ja mausta suolalla sekä pippurilla.
2. Kuumenna vesi kiehuvaksi, murenna sekaan lihaliemikuutiot, lisää maustepippurit ja laakerinlehti. Kaada jäiset kasvikset liemeen. Keitä 5 minuuttia. Lisää liha ja jatka kypsennystä noin 10 minuuttia.
3. Sekoita majoneesi ja sinappi jogurttiin. Raasta sekaan valkosipuli ja basilika. Tarjoa helppo lihakeitto jogurttiaiolin ja rouheisen ruisleivän kanssa.
Ohje on julkaistu Anna-lehdessä 1/2024.
Lue myös Kotiliesi.fi: Jauhelihakeitto
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous