Reseptit

Helppo lihakeitto

Helppo lihakeitto on valmis puolessa tunnissa. Se valmistetaan pakasteperuna-keittojuureksista ja naudan minuuttisuikaleista.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Helppo lihakeitto

  • 1 rasia (300 g) naudan minuuttisuikaleita
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 ps (750 g) pakasteperuna-keittojuureksia
  • 1 1/4 l vettä
  • 2 lihaliemikuutiota
  • 5 maustapippuria
  • 1 laakerinlehti

Jogurttiaioli

  • 1 dl turkkilaista jogurttia
  • 2 rkl majoneesia
  • 1 tl dijoninsinappia
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 1/2 dl basilikaa hienonnettuna

Valmistusohje

Helppo lihakeitto valmistuu nopeasti näin:

1. Ota lihasuikaleet huoneenlämpöön vähintään 1⁄2 tuntia ennen paistamista. Kuumenna pannulla tilkka öljyä, ruskista lihat ja mausta suolalla sekä pippurilla. 

2. Kuumenna vesi kiehuvaksi, murenna sekaan lihaliemikuutiot, lisää maustepippurit ja laakerinlehti. Kaada jäiset kasvikset liemeen. Keitä 5 minuuttia. Lisää liha ja jatka kypsennystä noin 10 minuuttia.

3. Sekoita majoneesi ja sinappi jogurttiin. Raasta sekaan valkosipuli ja basilika. Tarjoa helppo lihakeitto jogurttiaiolin ja rouheisen ruisleivän kanssa.

Ohje on julkaistu Anna-lehdessä 1/2024.

helppo lihakeitto
Helppo lihakeitto valmistetaan pikapikaa naudan minuuttisuikaleista.

Lue myös Kotiliesi.fi: Jauhelihakeitto

X