Sitruunaraviolit
Suolasitruunat ja tuorepuristettu sitruunamehu maustavat valmisraviolit. Kermainen kastike pyöristää maun lempeän täyteläiseksi.
Ainekset
Sitruunaraviolit
- 2 rs (à 250 g) pinaattiravioleja
- 1-2 pientä suolasitruunaa
- 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
- 4 dl kuohukermaa
- 1 1/2 rkl hunajaa
- 1 tl mustapippurirouhetta
- 3/4 tl suolaa
- 1 dl tuoretta basilikaa
Lisäksi
- 1 dl raastettua parmesaania tai pecorinoa
Valmistusohje
Sitruunaraviolit valmistuvat helposti näin:
1. Kiehauta reilusti vettä pinaattiravioleja varten.
2. Hienonna suolasitruuna. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehu.
3. Kiehauta paistokasarissa kuohukerma. Lisää suolasitruunat, sitruunamehu ja kuoriraaste, hunaja, mustapippurirouhe ja suola.
4. Keitä raviolit suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaisen ajan. Valuta pasta lävikössä ja kippaa kastikkeen joukkoon. Lisää basilika. Viimeistele sitruunaraviolit raastetulla parmesaanilla. Tarjoa vihersalaatin kera.
Vinkki! Marokkolaisesta keittiöstä tutut lasipurkkiin säilötyt suolasitruunat löytyvät isoimpien ruokakauppojen etnisten säilykkeiden hyllystä. Suolasitruunat käytetään kuorineen.
Ohje on julkaistu Anna-lehdessä 3/2024.
Lue myös Kotiliesi.fi: Salviaraviolit
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous