Reseptit

Sitruunaraviolit

Suolasitruunat ja tuorepuristettu sitruunamehu maustavat valmisraviolit. Kermainen kastike pyöristää maun lempeän täyteläiseksi.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
LAURA RIIHELÄ

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Sitruunaraviolit

  • 2 rs (à 250 g) pinaattiravioleja
  • 1-2 pientä suolasitruunaa
  • 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 4 dl kuohukermaa
  • 1 1/2 rkl hunajaa
  • 1 tl mustapippurirouhetta
  • 3/4 tl suolaa
  • 1 dl tuoretta basilikaa

Lisäksi

  • 1 dl raastettua parmesaania tai pecorinoa

Valmistusohje

Sitruunaraviolit valmistuvat helposti näin:

1. Kiehauta reilusti vettä pinaattiravioleja varten. 

2. Hienonna suolasitruuna. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehu.

3. Kiehauta paistokasarissa kuohukerma. Lisää suolasitruunat, sitruunamehu ja kuoriraaste, hunaja, mustapippurirouhe ja suola.

4. Keitä raviolit suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaisen ajan. Valuta pasta lävikössä ja kippaa kastikkeen joukkoon. Lisää basilika. Viimeistele sitruunaraviolit raastetulla parmesaanilla. Tarjoa vihersalaatin kera.

Vinkki! Marokkolaisesta keittiöstä tutut lasipurkkiin säilötyt suolasitruunat löytyvät isoimpien ruokakauppojen etnisten säilykkeiden hyllystä. Suolasitruunat käytetään kuorineen.

sitruunaraviolit
Sitruunaraviolit valmistetaan valmisravioleista, suolasitruunoista ja kermasta.

Ohje on julkaistu Anna-lehdessä 3/2024.

Lue myös Kotiliesi.fi: Salviaraviolit

X