Paahdettu paprika vuohenjuustolla
Paahdettu paprika vuohenjuustolla on loistava brunssitarjottava tai kepeä lounas salaatin kera. Tuoreet yrtit tuovat makuun ihanaa raikkautta.
Ainekset
Paprika ja vuohenjuusto
- 2 paprikaa
- 1 rkl oliiviöljyä
- 500 g vuohenjuustoa
Marinadi
- 11/2 dl oliiviöljyä
- 1/2 dl sitruunamehua
- 1 dl tilliä hienonnettuna
- 1 dl basilikaa hienonnettuna
- 1 dl minttua hienonnettuna
- 1 pieni punainen chilipalko
- 1/2 tl suolaa
- 2 tl hunajaa
- 1/2 tl mustapippuria
Tarjoiluun
- maalaisleipää paksuina viipaleina
Valmistusohje
Paahdettu paprika vuohenjuustolla valmistuu helposti näin:
1. Leikkaa paprikat isoiksi paloiksi. Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla ja paahda paprikapalat pehmeiksi.
2. Viipaloi vuohenjuusto.
3. Sekoita marinadin ainekset keskenään laakeassa astiassa.
4. Upota juustoviipaleet ja paprikapalat marinadiin. Kääntele lusikan avulla siten, että marinadi maustaa kaiken tasaisesti. Anna maustua tunnin verran huoneenlämmössä.
5. Paahda leipäviipaleet, ja nostele ne lautasille. Lusikoi päälle juustoviipaleita, paprikapaloja ja reilusti marinadia. Tarjoa heti. Tee kaveriksi maukas brunssisalaatti.
Vinkki! Voit marinoida samaan tapaan myös fetajuustoa tai halloumia. Kokeile marinadissa lempiyrttejäsi, niin saat makuun vaihtelua.
Ohje on julkaistu Seura-lehdessä 15/2024.
Lue lisää: Teresa Välimäen reseptit
Lue lisää Kotiliesi.fi: Tomaatti-fetabruschetta
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous