Reseptit

Paahdettu paprika vuohenjuustolla

Paahdettu paprika vuohenjuustolla on loistava brunssitarjottava tai kepeä lounas salaatin kera. Tuoreet yrtit tuovat makuun ihanaa raikkautta.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Paprika ja vuohenjuusto

  • 2 paprikaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 500 g vuohenjuustoa

Marinadi

  • 11/2 dl oliiviöljyä
  • 1/2 dl sitruunamehua
  • 1 dl tilliä hienonnettuna
  • 1 dl basilikaa hienonnettuna
  • 1 dl minttua hienonnettuna
  • 1 pieni punainen chilipalko
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 tl hunajaa
  • 1/2 tl mustapippuria

Tarjoiluun

  • maalaisleipää paksuina viipaleina

Valmistusohje

Paahdettu paprika vuohenjuustolla valmistuu helposti näin:

1. Leikkaa paprikat isoiksi paloiksi. Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla ja paahda paprikapalat pehmeiksi.

2. Viipaloi vuohenjuusto.

3. Sekoita marinadin ainekset keskenään laakeassa astiassa.

4. Upota juustoviipaleet ja paprikapalat marinadiin. Kääntele lusikan avulla siten, että marinadi maustaa kaiken tasaisesti. Anna maustua tunnin verran huoneenlämmössä.

5. Paahda leipäviipaleet, ja nostele ne lautasille. Lusikoi päälle juustoviipaleita, paprikapaloja ja reilusti marinadia. Tarjoa heti. Tee kaveriksi maukas brunssisalaatti.

Vinkki! Voit marinoida samaan tapaan myös fetajuustoa tai halloumia. Kokeile marinadissa lempiyrttejäsi, niin saat makuun vaihtelua.

yrttimarinoitua paprikaa ja vuohenjuustoa
Paahdettu paprika vuohenjuustolla maistuu lounaaksi tai brunssiherkkuna.

Ohje on julkaistu Seura-lehdessä 15/2024.

Lue lisää: Teresa Välimäen reseptit

Lue lisää Kotiliesi.fi: Tomaatti-fetabruschetta

X