Ihonhoito

Eroon mustapäistä!

9.9.2014 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Tälle päivälle olin kaavaillut LivBox-postausta. Boxi ei saapunutkaan eilen, joten postaan tänään yhdestä huipputuotteesta, joka toimii.

BHA, eli salisyylihappo. Olen reilu kaksi vuotta sitten kirjoittanut Paula’s Choicen BHA -kuorinnasta (postaus täällä), mutta toisto ei varmastikaan haittaa? Haluan ylistää ja julistaa tätä happoa kaikille!

Salisyylihappoa käytetään aknen hoidossa ja se kuorii ihoa tehokkaasti. Siksi sitä on lisätty hyvinkin moniin kuoriviin ja puhdistaviin tuotteisiin. Salisyylihappo estää bakteerien kasvua iholla ja näin ehkäisee infektioita. Lisäksi se estää talirauhasten tukkeutumista ja näin ihomatojen ja muiden epäpuhtauksien syntyä.

Minulle tulee toisinaan kausia, että jokainen ihohuokonen on täynnä epäpuhtauksia ja mustapäät nenällä lisääntyvät. Tähän ongelmaan minua ei auta perinteiset kuorinnat. Voin mikrokuorinnoilla ylläpitää ihon puhtautta ja poistaa kuollutta ihosolukkoa, mutta en poistaa ihomatoja, mustapäitä ja muita tukkeumia ja epäpuhtauksia ihohuokosista.

Olen aikaisemmin käyttänyt Paula’s Choicen nestemäistä 2% BHA-kuorintaa, mutta päätin silloin kuivan ihoni vuoksi testata voidemaisen 2% BHA-kuorinnan.

Skin Perfecting 2% BHA Lotion

Kaikille ihotyypeille, mutta erityisesti normaalille, kuivalle ja erittäin kuivalle iholle. Soveltuu myös herkälle iholle.

Vähentää mustapäiden määrää ja kuorii ihoa. Kosteuttava BHA-voide, joka sisältää kasviöljyjä, antioksidantteja ja kosteutta sitovia aineita.

Käyttö: Levitetään iltaisin puhtaalle iholle, silmänympärysihoa välttäen. BHA-voiteen päälle levitetään hoito-/yövoide. Happokuorintoja käyttäessä tulee muistaa aurinkosuojakertoimellinen päivävoide tai meikkipohja päivittäin ulkona ollessa, vaikka aurinko ei paistaisikaan.

INCI: Aqua, Cetearyl Alcohol (thickener), Squalane (emollient), Glycerin (skin-identical ingredient), C12-15 Alkyl Benzoate, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate (thickeners), Salicylic Acid (beta hydroxy acid/exfoliant), Sodium Lauroyl Lactylate (emulsifier), Epilobium Angustifolium (Willowherb) Flower/Leaf/Stem Extract (anti-irritant), Camellia Oleifera (Green Tea) Extract (antioxidant), Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil (antioxidant plant oil), Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil (non-volatile plant oil), Beta Glucan (antioxidant), Tocopheryl Acetate (vitamin E/antioxidant), Panthenol (water-binding agent), Bisabolol (anti-irritant), Xanthan Gum (thickener), Sodium Citrate (pH adjuster), Butylene Glycol (slip agent), Acacia Senegal Gum, Cyamopsis Tetragonoloba (Guar) Gum (thickeners), Tocopherol (vitamin E/antioxidant), Sodium Hydroxide (pH adjuster), Ethylhexyglycerin (skin conditioning agent), Phenoxyethanol, Sodium Benzoate (preservatives).

Paula’s Choicen INCI-luettelot ovat siitä mukavia, että monesti suluissa lukee ainesosan tarkoitus tai mikä se on.

Koostumus on melko kevyt, mutta kasvoille jää silti kevyt nahkeus. Tuoksu voiteella ei ole mitenkään erityisen hyvä. Tuote tuoksuu raaka-aineille, sillä se on 100% hajusteeton.

Huomasin hyvin pian käytön aloitettuani vasemman kämmenen ihon hilseilyä. Annostelin voiteen aina vasemman kädelle samaan kohtaan. Siitä samaisesta kohdasta iho alkoi kuoriutumaan. Voide tosiaan kuorii ihoa.

Lotion on selkeästi hyvä vaihtoehto herkälle ja kuivalle iholle, jossa on vähäinen määrä epäpuhtauksia.

Skin Perfecting 2% BHA Liquid

Rasvoittuvalle ja epäpuhtaalle iholle.

Erittäin syväkuoriva ja ihoa epäpuhtauksista puhdistava neste.

Käyttö: annostele vanulapulle tai kädelle ja pyörittele neste puhdistetulle iholle iltaisin. Kasvoja ei huuhdella. Levitä päälle hoito-/yövoide. Muista aurinkosuojakertoimellinen päivävoide tai meikkipohja aina päivisin.

INCI: Aqua, Methylpropanediol, Salicylic Acid 2%, Camellia Oleifera (Green Tea) Extract, Butylene Glycol, Polysorbate-20, Sodium Hydroxide, Tetrasodium EDTA

Nimensä mukaisesti tämä on nestemäinen BHA-kuorinta. Nestemäinen BHA on hieman öljyisen tuntuista. Itse olen käyttänyt tätä nestemäistä salisyylihappokuorintaa kasvoveden tapaan. Vaikka kuinka olisin ollut huolellinen kasvojen puhdistuksessa, niin BHA-kuorinta irrottaa likaa kasvoilta, jonka näkee selkeästi vanulapussa. Kyseessä ei ole meikkijäämät, vaan ihan likaa, joka ei ole irronnut iholta. Aina aloittaessani BHA-kuurin, käytän 2-3 viikkoa joka ilta. Harvennan käyttötiheyttä tilanteen mukaan. Joillekin voi kerta viikossa riittää ja jotkut tarvitsevat hyvinkin pitkään päivittäistä käyttöä. Kannattaa seurata ihon reaktioita. Jos iho ärtyy, niin harvenna käyttöä.

Kumpi on minusta tehokkaampi? Lotion vai Liquid? Valitettavasti Lotion ei oikeastaan toiminut minulla. Yritin ja yritin, mutta en saanut siitä apua. Päätin lopulta luovuttaa ja tilasin itselleni taas tämän nestemäisen salisyylihappokuorinnan. Huomasin eron 2-3 käyttökerran jälkeen. En todellakaan lupaa kenellekään näin nopeaa tehoamista, sillä uskon syyksi pitkäaikaisen Lotionin käytön. Eli ei se Lotionin käyttö aivan hukkaan siinä mielessä mennyt. Tehosipas nestemäinen kuorinta nopeammin. BHA-kuorinnan tehon yleensä huomaan 2-4 viikon kuluttua. Voi viedä toisilla pidempääkin. Sitkeällä ja säännöllisellä ihonhoidolla saa tuloksia.

Lotion ei aiheuttanut kasvoillani hilseilyä, mutta heti aloitettuani Liquidin käytön, alkoi kasvojeni iho hilseillä. Tätä hilseilyä kesti noin viikon verran. Alta paljastui selkeästi puhtaampi ja kirkkaamman sävyinen iho.

Huomaan selkeästi ihohuokosieni puhdistuneen, mustapäät ovat lähes kokonaan kadonneet nenältä ja leuasta. Miliumit nousevat pintaan, jotta saan ne kohta poistettua mekaanisesti. Ihomadot poskilla ja suun ympärillä ovat vähentyneet ja pienentyneet. Olen myös sitä mieltä, että ihohuokosetkin ovat aavistuksen pienemmän näköisiä.

Paula’s Choicella on BHA-kuorintoja 1% ja 2% vahvuisina. Voiteen (Lotion) ja nestemäisen (Liquid) lisäksi on saatavilla geelimäinen (Gel) BHA-kuorinta. Sitä en ole kokeillut, mutta olen käyttänyt 8% AHA-kuorintaa geelimäisenä. AHA-kuorinta ei ole niinkään puhdistava, vaan enemmänkin ihon sävyä parantava.

Paula’s Choicen tuotteita ei valitettavasti saa enää Suomesta, mutta niitä voi tilata netin kautta Euroopasta. Oliskohan tuotteet tulleet Alankomaista? Paula’s Choicen verkkokauppaan pääsee tästä. Vinkki kaikille kuorinnoista kiinnostuneille: kuorinnat näyttäisivät olevan 15% alennuksessa.

Lähteekö kukaan muu mukaan ylistämään BHA:n voimaa puhtaamman ihon puolesta? 😀

Lue myös

Suosittelemme