Glitz & Glam

Kokemuksia luonnonkosmetiikka La Provencale BIO:n suihkusaippuoista

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä
Tuotteet saatu maahantuojalta

Tänään kerron kokemuksiani hiljattain Suomeen tulleesta luonnonkosmetiikkamerkin suihkutuotteista. La Provencale BIO on siitä mukava merkki, ettei sen hintataso ole niin korkealla kuin sen tuotteet ovat. La Provencale BIO:n valikoimasta löytyy erilaisia ihonhoitotuotteita kasvoille ja vartalolle. Saamani suihkusaippuat olen ehtinyt testailemaan, joten kerron näistä nyt aluksi.

Osallistuin pari viikkoa sitten La Provencale BIO:n lanseeraustilaisuuteen, joka järjestettiin etänä Teamsin kautta. Käytän työssäni paljon Teamsia, kun asiakkaiden ja työkavereiden kanssa palaverataan etänä, mutta nyt korona-aikana myös koulutuksia ja luentoja pidän etänä Teamsin välityksellä. Nyt sitten on tullut koettua myös bloggaajana PR-tilaisuus kotoa käsin, kun La Provencale BIO esiteltiin meille bloggaajille ja muille somevaikuttajille.

Minä kiittelen tällaisena kehä kolmosen ulkopuolella asuvana, sillä PR-tilaisuudet ovat hyvin usein Helsinki-keskeisiä. Vaikka asun alta 1,5 tunnin junamatkan päässä Helsingistä, menee minulla PR-tilaisuuksiin osallistuessa niin monta tuntia päivästä, ettei osallistuminen ole useinkaan mahdollista. Lisäksi olen niiden jälkeen aivan poikki, joten oikein muuta ei sen päivän aikana enää jaksaisikaan. Eli periaatteessa parin tunnin tilaisuus vie minulta käytännössä yhden päivän.

Siksi oli mahtavaa, että pystyin työni lomassa vain klikkaamaan itseni Teamsiin ja syödä L’Oréalin minulle toimittamaa lounasta, kun samalla seurasin etänä tilaisuutta. Minulle myös toimitettiin tuotteita testailtavaksi, joten tämä ns. uusi normaali tuntui ainakin omasta mielestäni oikein toimivalta. Toivon, että jatkossakin meille pk-seudun ulkopuolella asuville voitaisiin järjestää tällä tavalla tilaisuuksia, niin muukin Suomi olisi paremmin edustettuna niissä.

Luulen, että monikaan ei vielä tunne La Provencale BIO:a. Siksi voisin lyhyesti kertoa, mistä on kyse. En meinaan itsekään ollut kuullut ennen PR-tilaisuutta tästä sarjasta.

La Provencale BIO on ranskalaista, sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, jonka ydin on oliiviöljyssä. Tuo sarjan tärkein raaka-aine tulee Provencesta, jossa oliivit kasvatetaan luomumenetelmin.

Oliiviöljy tunnetaan sen hyvistä vaikutuksista niin sisäisesti kuin ulkoisesti käytettynä. La Provencale BIO:n käyttämä oliiviöljy puristetaan 24 tunnin sisällä poimimisesta täysin kypsistä vihreistä oliiveista. Oliiviöljy sisältää luonnostaan runsaasti E-vitamiinia ja polyfenoleja, jotka ovat ikääntymisen merkkejä vastaan taistelevia antioksidantteja. Antioksidantit auttavat ihonhoidossa vangitsemaan vapaita radikaaleja, jotka aiheuttavat ihon ennenaikaista vanhenemista.

La Provencale BIO tuotteet ovat luomusertifioituja Ecocert Greenlife Cosmos -standardin mukaisesti ja ne ovat 98-100 % luonnollista alkuperää.

Olin toki iloissani saaduista testituotteista, mutta erityisesti sydämeni läpätti tälle oliivipuulle, jonka sain tuotteiden mukana. Voi, kun osaisin hoitaa tätä oikein! Niin kaunis ja välimerellinen… Minä niin rakasta Välimeren aluetta ja niitä oliivilehtoja.

Minulla on aikaisempaa kokemusta luonnonkosmetiikan suihkutuotteista, mutta ne eivät ole olleet mitenkään erityisen hyviä. Suihkugeelit ovat usein olleet liian lirua ja niitä on joutunut annostelemaan runsaasti, eivätkä ne ole vaahdonneet ollenkaan. Siksi voitaisiin sanoa, että en ole arvottanut kovinkaan korkealle luonnonkosmetiikan suihkugeelejä.

Mutta nyt tuli täysiosuma! La Provencale BIO:n suihkugeelit muuttivat käsitystäni luonnonkosmetiikan suihkutuotteista – niistäkin voi löytyä yhtä laadukkaita koostumuksia kuin perinteisistä. Minä arvostan laatua ja käyttökokemusta, joten nämä ovat kehunsa ansainneet.

LA PROVENCALE BIO KOSTEUTTAVA SUIHKUGEELI

Kosteuttava suihkugeeli todella tuntuu kosteuttavalta. Iholle jää ihanan pehmeä ja sileä tuntuma. La Provencale BIO:n kosteuttava suihkugeeli tuntuu liukkaalta iholla ja vaahtoaa jonkun verran.

Tätä suihkugeeliä kannattaa kokeilla myös säärien ja kainaloiden sheivaukseen. Tuntuu toimivan erittäin hyvin.

Väriltään kirkas geeli on koostumukseltaan hyvin sitkoista ja hyytelömäistä samanaikaisesti. Jos yrität annostella hyvin pientä määrää, saatat huomata, että pullo imaiseekin geelin takaisin sisäänsä.

Tuoksu on ihana, joka jää vähäksi aikaa iholle suihkun jälkeen. Tuoksun kerrotaan olevan aromaattisen Marseille-saippuan tuoksu. Kun luin tuon kuvauksen tuoksusta, en enää ihmetellyt, miksi olisin sitä mieltä, että tuoksun perusteella tämä voisi olla monien miestenkin mieleen. Puhdas ja hyvä tuoksu.

LA PROVENCALE BIO RENTOUTTAVA SUIHKUGEELI

En välttämättä saa täysin kiinni siitä, miten tämä suihkugeeli on rentouttava. Ehkä rentouttavuus tulee suihkugeelin tuoksumaailmasta, joka on kukkaismainen. Olen haistavinani tuoksussa laventelia, jota muuten kasvatetaan runsaasti Provencen alueella. Itse asiassa minulle tulee Provencesta ensimmäisenä mieleen violetit laventeliniityt.

Luin, että La Provencale Bio pyysi arvostetulta Mane -yhtiöltä apua tuotteiden tuoksujen kehittämisessä. Joten tuoksuasiantuntijat loivat sarjalle aivan uusia tuoksuja, jotka kuitenkin täyttävät luomusertifioinnin kriteerit. Olen huomannut, että La Provencale BIO:n tuotteiden tuoksut ovat aivan omaa luokkaansa. Jotenkin niin ylellisiä ja puhtaita tuoksuja, joista aistii ranskalaisuuden.

Rentouttava suihkugeeli on koostumukseltaan samanlainen kuin kosteuttavan suihkugeelin. Oikeastaan en käytössäkään huomaa suuria eroja näiden kahden välillä. Molemmat tuntuvat ihanan miellyttäviltä käyttää, vaahtoavat ja tuoksuvat hyvältä. Molemmat tekevät ihosta pehmeän ja joustavan, eikä jää minkäänlaista kuivaa tai kiristävää tunnetta. Tämä rentouttava suihkugeeli tuoksuu aavistuksen miedommin.

Luin suihkugeeleistä, että luonnollista alkuperää oleva koostumus saattaa matalissa lämpötiloissa muuttua paksummaksi ja valkoisemmaksi. Se ei kuitenkaan vaikuta tuotteen tehokkuuteen.

Mukavaa, kun luonnonkosmetiikasta löytyy näin laadukkaita suihkugeelejä. En sano, etteikö olisi ollut aikaisemminkin, mutta minun kohdalleni ei niitä vielä ollut osunut kuin yksi hyvä, ja nyt sitten nämä La Provencale BIO:t. Rakastan laadukkaista suihkugeelejä, joten kiva löytää uusia tuttavuuksia ja saada vaihtelua.

La Provencale BIO löytyy tavaratalojen valikoimasta sekä ilmeisesti myös Citymarketeista.

Voit myös tilata *Lykolta La Provencale BIO:n tuotteita.

Suihkugeelit ovat suositushinnaltaan 9,90 € / 500 ml, mutta esimerkiksi Lykolla ne maksavat tällä hetkellä 7,92 €. Eli ei todellakaan niin kalliita kuin oletin ensi alkuun.

Oliko La Provencale BIO ennestään tuttu? Oletko kokeillut mitään tältä sarjalta?

Lue myös:

Loistavat luonnonkosmetiikan hiustuotteet

Luonnonkosmetiikan deodoranttipuikot

Pehmeät ja herkulliselta tuoksuvat suihkuvaahdot

Suihkugeelitilaukseni The Body Shopilta

Lue myös

X