Glitz & Glam

Onko Bioeffect hyvä? Onko se hintansa väärti?

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä
Tuotteet saatu PR-toimistolta

Tänään tutustutaan erittäin runsaasti kehutun ja palkitun, mutta hintavan ihonhoitomerkin tuotteisiin. Bioeffect onkin useille tuttu, vaikka eivät sitä olisivatkaan kokeilleet.

Koska kyseessä on aikuisen ja ikääntyneen ihon hoitotuotteet ryppyjä vastaan, otin kuvausrekvisiitaksi poikani mopsitaulun. Kyseessä ei siis ole peili, josta minun kuvani heijastuisi.

Sain jo aikoja sitten testailtavaksi Bioeffectin suosikkiseerumin, hoitonesteen sekä geelinaamion. Aloitin näiden tehokkaan testailun kuitenkin vasta syksyllä.

Bioeffect on islantilainen anti-age -ihonhoitotuotteiden valmistaja. Sen perusti kolme islantilaista tiedemiestä, joiden vuosien tutkimustyöllä syntyi teknologia, jolla tuottaa ohrasta luonnollisia solukasvutekijöitä ihmiselle.

Bioeffectin tuotteet ovat tulleet kuuluisiksi EGF solukasvutekijöistä (Epidermal Growth Factor), joita tuotteissa hyödynnetään korkeina pitoisuuksina. Nämä Bioeffectin hyödyntämät soluaktivaattorit ovat kasviperäisiä. Kilpailevien merkkien EGF-proteiinit on kasvatettu bakteereissa tai ihmissoluissa. Nämä kaksi vaihtoehtoa ovat siitä kyseenalaisia, että bakteereista saatu EGF altistaa käyttäjän endotoksiineille ja ihmissoluista saatu EGF herättää moraalisia, eettisiä sekä lakikysymyksiä.

Voit lukea lisää EGF:stä ja sen tutkimustuloksista Bioeffectin omilta verkkosivuilta.

Bioeffect EGF Serum

Tämä on se Bioeffectin kuuluisa seerumi, jota monet tuotteen nimeen vannovat aina odottivat Stockmannin Hullujen Päivien alennukseen.

Bioeffectin EGF kasvoseerumi lupaa korjata ihon ikämuutoksia. Se hyödyntää ihon luonnollisia solukasvutekijöitä, jotka vilkastuttavat solujen uusiutumista. Seerumi lupaa heleyttää ihoa, tasoittaa pigmenttimuutoksia, supistaa huokosia, kiinteyttää, madaltaa juonteita ja parantaa ihon kosteudensitomiskykyä.

Tämähän ei ole ensimmäinen kerta, kun olen testannut tätä Bioeffectin EGF seerumia. Muistan, että testasin sitä ensimmäisen kerran jo 2012. En muistaakseni koskaan kirjoittanut seerumista, sillä tuohon aikaan en pitänyt siitä. Eikä sinällään ihme. Tuosta on jo 9 vuotta aikaa. Olin alle kolmekymppinen. Ihoni oli vielä todella nuori ja rasvoittuva.

Näin 9 vuotta myöhemmin ihoni on toisenlainen, joten lähtökohtaisestikin ihoni tarpeet ja omat odotukseni ovat muuttuneet.

Bioeffectin suomenkielisillä verkkosivuilla kerrotaan seerumista seuraavasti:

Tohtori Martina Kerscherin hiljattain toteuttama riippumaton tieteellinen tutkimus on osoittanut islantilaisen BIOEFFECT EGF SERUM -ihonhoitotuotteen selkeän ikääntymistä merkkejä hidastavan vaikutuksen.

Tiivistettynä seerumin vaikutukset tutkimuksessa:

• 60 % paksumpi iho
• 30 % parempi ihon kudostiheys
• Vähemmän näkyviä ryppyjä ja juonteita
• Kirkkaampi ja heleämpi iho

Täältä voit lukea lisää tuosta kaksoissokkotutkimuksesta.

Seerumi on riittoisaa, sillä sitä käytetään vain 2-4 tippaa. Seerumi levitetään kasvoille, silmänympärysiholle, kaulalle ja halutessa myös dekolteelle. Itse raaskin käyttää vain kasvoille ja silmänympärysiholle, ensisijaisesti nimenomaan silmänympärysiholle. Annostelen kerralla vain 2 tippaa.

Bioeffect EGF Serum on ihanteellinen tuote heille, jotka eivät jaksa pitkiä ja monivaiheisia ihonhoitorutiineja. Seerumia suositellaan käytettäväksi suoraan iholle, eikä iltaisin voiteen levitys sen päälle ole välttämätöntä. Jos kuitenkin seerumin päälle haluaa levittää yövoiteen, tulisi odottaa 3-5 minuuttia seerumin levittämisen jälkeen.

Täysin värittömän seerumin koostumus on vesimäinen. Koostumuksen vaatimattoman ulkonäön ei kuitenkaan kannata antaa hämätä. Seerumi on öljytön, mutta se tuntuu iholla aika samanlaiselta kuin oikein ohut ja laadukas kasvoöljy. Kasvoille jää hieman tuhdimpi tuntuma kuin yleensä seerumit jättävät. Koostumuksensa ja iholle jäävän tuntuman vuoksi ymmärtää valmistajan ohjeistuksen jättää vaikka yövoiteen laittamatta.

Näin 9 vuotta myöhemmin olen aivan eri mieltä Bioeffect EGF Serumista. Nykyään seerumin koostumus ei tunnu ihollani liian raskaalta. Sen lisäksi huomaan ihoni tuntuvan jotenkin napakammalta ja muutenkin hyvältä.

Ryppyjeni madaltumista en sinällään ole havainnut 3-4 kuukauden testailun aikana. Mutta näin talviaikana seerumi on äärimmäisen hyvä säilyttämään ihossa kirkkauden ja hehkun.

Bioeffect EGF Essence

Tämä hoitoneste on tarkoitettu käytettäväksi yhdessä seerumin kanssa tai ensimmäiseksi EGF-tuotteeksi. Kevyt, vesimäinen hoitoneste antaa kasvojen iholle vesikosteutta. Se on rikastettu Bioeffectin ohrapohjaisella EGF-solukasvutekijällä ja humektanteilla, jotka lisäävät ihon kosteustasapainoa.

Bioeffect EGF Essencen tarkoitus on edistää kaikkien Bioeffect-tuotteiden EGF-tehoa ja parantaa ihon valmiutta vastaanottaa muut hoitotuotteet. Se kosteuttaa ja vahvistaa ihoa.

Vesimäisen ohut koostumus imeytyy todella nopeasti ihoon. Tykkään kerrostaa tätä hoitonestettä pieniä määriä kerrallaan sen 2-3 kertaa, vaikka valmistajan ohjeistuksessa neuvotaan painelemaan kerralla 2–4 lorausta hoitonestettä. Kerrostamalla imeyttäminen on nopeampaa kuin yhdellä isolla määrällä painella neste ihoon.

Tämä öljytön hoitoneste soveltuu kaikille ihotyypeille, sillä kaikki ihotyypit tarvitsevat vesikosteutta.

Itselleni on vähän outoa käyttää pelkästään Bioeffect EGF-seerumia. Kaipaan aina vesikosteutta, jota kuitenkaan EGF-seerumi ei tarjoa yksistään. Siksi tämä hoitoneste on ideaali lisäys merkin tuotevalikoimaan.

Voisi olettaa, että tämä hoitoneste olisi oikein täyteläinen, kun seerumikin jättää hieman öljyisen tuntuman. Näin ei kuitenkaan ole, sillä Bioeffectin hoitoneste on kevyt. Vasta kolmas kerros alkaa tuntua iholla siltä, että siihen on kyllästetty hoitonestettä.

Bioeffect Imprinting hydrogel Mask

Jos iholle haluaa välillä todellista syväkosteutta, on Bioeffect tuonut tuotevalikoimaansa myös hydrogeelinaamiot. Tämän kasvonaamion pääasiallinen tarkoitus on syväkosteuttaa ihoa, mutta sen lisäksi sen tarkoitus on edistää EGF-tuotteiden imeytymistä sekä maksimoida EGF-seerumin tehoa.

Hydrogeelinaamio ei sisällä EGF-solukasvutekijöitä, mutta se sisältää kosteuttavaa hyaluronihappoa. Naamiossa ei ole käytetty mitään EGF:n toimintaa häiritseviä ainesosia, joten se on suunnattu ihonhoidon tueksi Bioeffectin EGF-tuotteiden kanssa.

Tätä syväkosteuttavaa naamiota käytetään EGF-seerumin päällä! Eli ensin puhtaille kasvoille levitetään Bioeffect EGF -seerumi, jonka jälkeen vasta naamio asetellaan vaikuttamaan. Ideana on, että naamion kevyt paino iholla edistää EGF:n imeytymistä.

Korealaisen ihonhoidon eli K-Beautyn suuren suosion vuoksi tällaisten naamioiden käyttö ja idea onkin jo monelle erittäin tuttua. Geelinaamio on kyllästetty syväkosteuttavalla seerumilla. Naamio on kaksiosainen, joten se on helppo asetella istuvasti kasvoille.

Naamiossa on suojaavat kerrokset molemmin puolin, jotka otetaan pois ensin toiselta puolelta ja asetellaan kasvoille. Tämän jälkeen poistetaan toisen puolen suojakerros.

Hydrogeelinaamion annetaan vaikuttaa 15-20 minuuttia, jonka jälkeen naamio poistetaan ja loput naamion seerumista hierotaan iholle. Valmistaja sanoo, että parhaimman tuloksen saavuttaakseen, suositellaan naamion käyttöä 2-3 kertaa viikossa.

Kokemuksia Bioeffect EGF -tuotteista

Olen huomannut, että Bioeffectin tuotteet ovat riittoisampia kuin monien muiden vastaavat tuotteet. Jopa vesimäisen ohut hoitoneste on erittäin riittoisa. Mutta huomautan, että myös tuotteiden hinta voi vaikuttaa tarkkuuteeni annostelussa. Olen havainnut itsessäni säästäväisen piirteen, kun kyseessä on todella kallis tuote. Oli se sitten saatu tai itse ostamani, annostelen kalliita tuotteita selkeästi maltillisemmin kuin edullisia.

Luultavasti kallis hinta synnyttää mielikuvia tehokkaammasta tuotteesta, joka olisi suorastaan taikaa. Valitettavasti edes Bioeffectin EGF ei taio ihoa 10-20 vuotta nuoremmaksi. Älä siis koskaan odota kosmetiikalta samoja tuloksia kuin plastiikkakirurgialla toteutetaan.

Kuten aina sanon, parhaiten tulokset havaitsee:

  • jos ei ole aikaisemmin hoitanut ihoaan oikein tai ollenkaan.
  • kun lopettaa tuotteen käytön.

Eli jos ihonhoito on niin ja näin tai sitä tekee ns. väärin oman ihonsa tarpeille, aina havaitsee muutoksen parempaan käyttäessään ihotyypilleen soveltuvampia tuotteita tai ylipäänsä käyttää kuivan koppuraiselle iholle kosteutusta ja suojaa.

Toinen on tosiaan, kun lopettaa iholleen sopivan tuotteen käytön. Aina käyttäessään ei välttämättä havaitse jonkun tuotteen tuomia parannuksia, koska ne tapahtuvat hitaasti. Jos tuotteen tai ainesosan käytön lopettaa, palautuu iho melko nopeasti takaisin lähtötilanteeseen. Silloin monesti vasta tajuaakin, että hitsi, se tuote olikin tosi hyvä!

Koska itse hoidan ihoani ja annan sille runsaasti vesikosteutta, minun on vaikea havaita jonkun tuotteen selkeästi madaltaneen ryppyjä ja uurteita. Tai siis toki niitä aina havaitsen, mutta kyseessä ei koskaan ole pitkäkestoinen vaikutus. Kun toteuttaa ihollensa tehokuorinnan ja kunnollisen kosteusbuustin, on iho erityisen upea 2-5 päivää.

Auttaako Bioeffect ryppyihin?

Olisihan se aika hurjaa, jos kosmetiikalla pystyttäisiin helposti silmin havaittaviin tuloksiin. Minä vähän muka-vitsikkäästi tyylittelin kuvankäsittelyohjelmalla mopsin rutut pois. Mopsi näyttää oudolta rypyttömänä – ottamatta nyt kantaa ko. koirarodun ylijalostukseen.

Mitään silmin havaittavia ryppyjen madaltumisia ei minulle tapahtunut, mutta kosteus on selkeästi säilynyt ihossa paremmin ja iho on napakampi. Iho on kyllä kieltämättä tavallista hehkuvampi, mutta senkin olen voinut saavuttaa edullisemmillakin tuotteilla.

Kysymykseen, onko Bioeffect hintansa väärti, vastaan että joissakin tapauksissa luultavasti kyllä, mutta edullisemminkin ihoansa voi hoitaa ja ryppyjä yrittää madaltaa. En kuitenkaan sano, etten ostaisi. Luultavasti tulen ostamaan Bioeffect EGF -seerumin jossain vaiheessa. Pidin siitä kuitenkin sen verran paljon, vaikka kriittisemmin nyt tätä postausta kirjoitankin.

Minkä verran Bioeffectin tuotteet maksavat ja missä niitä myydään?

  • Bioeffect EGF Serum 125,00−145,00 € / 15 ml
  • Bioeffect EGF Essence 90,00−95,00 € / 100 ml
  • Bioeffect Imprinting Hyrogel Mask 13,00−14,00 € / kpl

Bioeffectin tuotteita myyvät *Eleven, *Kicks, *Lyko, ja *Nordicfeel sekä Sokos, Stockmann ja merkin oma verkkokauppa.

On sanomattakin selvää, että Bioeffectin seerumi on yksi kalleimpia kokeilemistani. Ei kuitenkaan kallein. Olen vähän pohtinut ja kuulostellut itseäni sekä asenteitani. Pidän yli sadan euron seerumeja pröystäilynä. Sata euroa on minun sellainen henkinen rajani. Minulla, kuten jokaisella muullakin, on näitä henkisiä hintarajoja tuotteille.

Olen miettinyt, onko rajani ylittävä hinta esteenä täydelliselle hullaantumiselle. En meinaan yleensä toivo rakastuvani tuotteeseen, joka on todella vaikeasti saatavissa tai hintarajani ylittävä. Bioeffect on yksi tällainen esimerkki. En halua rakastua tuotteeseen, joka maksaa reilusti enemmän kuin mielessäni oleva ”kipuraja”.

Olen aivan varma, että teissä lukijoissa on Bioeffectin tuotteita käyttäneitä. Olisi kiva kuulla, mitä vaikutuksia sinä huomasit ihossasi?

 

Lue myös:

Ostaisinko hintavan Cliniquen vai todella kalliin Chanelin?

Sensai Ultimate – Ökyhintaiset ihonhoitotuotteet

Lue myös

X