Glitz & Glam

Ikääntymiseni seuraava vaihe – Saan silmälasit!

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Postauksen otsikossa oikeastaan kerronkin jo olennaisimman. Nyt ikä alkaa tehdä temppujaan muussakin kuin ulkonäössä ja kyvyssä palautua. Nyt näkö on seuraavaksi vuorossa. Artikkelikuvaan valitsin tuollaisen kuvan, jossa olen maskeerannut itseni keski-ikäiseksi erästä opiskeluaikaista mainosvideota varten. Kuva on pari vuotta vanha. Olen varjostamalla syventänyt omia uurteitani ja syvennyksiä. Suunnilleen tuolta minä taidan näyttää sitten 10 vuoden kuluttua. Kuvan silmälasit eivät ole oikeat, ne on lapseltani lainatut ”lelulasit”.

Jäin tässä pohtimaan, että näytänköhän silmälaseissa ja vanhennuksella ihan äidiltäni? 😅

Minulta löytyy enemmänkin tällaisia kännykkäräpsyjä, joissa minulla on silmälasit. Tämä kuva on kanssa parin vuoden takaa, kun leikin jonkun sovelluksen filtterin kanssa. Olen siis jo leikitellyt sillä, että minulla olisi silmälasit.

Minulla on aina ollut todella hyvä näkö. Äitini sai silmälasit reilu parikymppisenä, isälläni oli neljäkymppisenä selkeästi ikänäköä, kun käsissä ei meinannut mitta riittää sanomalehteä lukiessa. Olen tässä jo jonkun aikaa epäillyt tämän perusteella, että minä tulen tarvitsemaan ”apusilmiä” jossain neljänkymmenen hujakoilla.

Kävin keväällä 2014 näöntarkastuksessa, kun minua vaivasi toistuvasti päänsärky ja migreeni. Olin myös kokenut, että en enää näe yhtä hyvin kuin aikaisemmin. Näöntarkastuksessa ei kuitenkaan ilmennyt minkäänlaista tarvetta silmälaseille. Ongelmani johtuivat sitten jostain muusta, mutta näöntarkastuksen tehnyt silmälääkäri suositteli kuitenkin 2-3 vuoden päästä uutta tarkastusta, koska olin kuitenkin kolmenkymmenen paremmalla puolella.

Olen tässä vuosi vuodelta huomannut, kuinka vaikeaa on tihrustaa huulipunahylsyistä ja luomivärinapeista sävyjen nimiä sekä tuotteiden milli- ja grammamääriä. Joskus pyydän lapsiani kertomaan, mikä numero tuotteessa lukee ja joskus googletan tiedon. Bette Boxeissakin tuotekortin teksti on välillä niin pientä, että rivit heittävät sekaisin ja joutuu todella tarkasti katsomaan. Myös autolla ajaessa olen huomannut, että en näe katujen nimiä tienviitoista enää yhtä kaukaa kuin ennen. Hämäränäön olen huomannut heikentyneen jo vuosia sitten. Kun 6 vuotta kuljin teatterilla työskennellessäni Kotkaan ja takaisin Kouvolaan, huomasin, kuinka aina vaan oli vaikeampaa nähdä ajaa autoa pimeässä.

Kun sunnuntai-iltana kirjoitin maanantain blogipostausta Bette Boxista, tuli mitta täyteen tihrustamista. Yritin lukea Sweetyn kasvosuihkeen INCI-listaa, enkä pinnistelyistäni huolimatta enää pystynyt näkemään sitä. Varasin ajan näöntarkastukseen seuraavalle päivälle eli maanantaille. Kävin näöntarkastuksessa tutulla optikolla ennen asiakastapaamista. Osasinkin arvata, mitä optikkona työskentelevä kaverini sanoisi, sillä huomasin itsekin linssien vaikutuksen lähi- ja kaukonäköön tarkastuksen aikana. ”Tuomioni” oli, että silmälasit helpottaisivat elämääni. Pystyisin vielä sinnittelemään ilman, sillä tarve ei ole niin välttämätön. Apua silmälasit kuitenkin toisivat päätetyötä tehdessä ja onhan sekin mahdollisuus, että yksi päänsärkyjen aiheuttaja voi poistua.

Asiakastapaamisen vuoksi, en voinut jäädä laseja valitsemaan ja pokia mallailemaan heti maanantaina. Siispä tänään olen menossa elämäni ensimmäistä kertaa silmälasiostoksille. Vähän jännää! Minulla oli nyt syy seurata, minkälainen silmälasimuoti on meneillään ja pyysin eräässä WhatsApp -ryhmässä kavereitani laittamaan kuvia omista silmälaseistaan. Vielä vähän mietin, otanko päätelasit vai yhdistelmälasit. Täytyy tänään vielä vähän keskustella optikon kanssa ja sitten tehdä päätös. Vielä ehtii kertoa omia kokemuksia minulle tipsinä, jos tulee mieleen jotain. Iltapäivällä olen silmälaseja mallailemassa.

Olen oikeastaan aika innoissani, että saan silmälasit. Saan apuvälineen, jotta päätteen äärellä ja pieniä tekstejä lukiessa ei tarvitse pinnistellä nähdäkseen. Toinen innostumiseni syy on siinä, että saan uutta huomioitavaa ja perspektiiviä meikkauksiin ja tuotteiden testaukseen, josta sitten taas on hyötyä silmälasit omistavalle Glitz & Glamin lukijalle. Eli tulen saamaan aivan uudenlaista sisältöä blogiini. Tästä postauksesta syntyi ensimmäinen silmälasit -avainsana. Tulevaisuudessa silmälasit tulevat kategorioihinkin tyylin ja meikit tagien alle.

Että tällainen yllättävä, mutta ei sitten kuitenkaan niin yllättävä muutos elämässäni. Muistan kuinka joskus nuorena vannoin, että jos joskus silmälasit tarvitsen, haluan piilarit. Nyt olen aivan eri mieltä, ainakin tässä vaiheessa. Silmälasit ovat kanssa yksi osa tyylinsä ilmaisua, joten mielenkiinnolla odotan, miten uusi identiteettini rakentuu. Minkälainen minun tyylini tulee olemaan?

Kuinka monella teistä löytyy silmälasit?

Lue myös

X