Pannarit tarjoillaan kekona amerikkalaiseen tyyliin.
Pannarit tarjoillaan kekona amerikkalaiseen tyyliin.
Leivonta

Jenkkityyliset pannarit paisuivat käsittämättömäksi hittireseptiksi – ohjetta katsottu yli 700 000 kertaa!

Pannarit tehdään lettupannulla taivaallisen kuohkeiksi. Suuri suosio piilee siinä, että reseptissä ei ihan hevillä epäonnistu.
Teksti: Tiina Torikka Kuvat: Jukka Pakarinen

Liedellä paistettavat pannarit ovat kuohkeita, helppoja ja suussa sulavan hyviä. Annan ohjetta Amerikan pannareihin on luettu jo runsaaseen 700 000 otteeseen – tätä rakastavat suomalaisetkin, jotka ovat tottuneet uunissa kohoavaan peltipannukakkuun.

Lettupannupannareiden suosiota selittää onnistumisvarmuus. Uunipannukakussa yksi epävarmuustekijöistä on, lämpiääkö taikina pellillä tasaisesti vai saako jokin nurkka liikaa väriä samalla kun toinen jää aavistuksen raa’aksi.

Nämä pienet amerikkalaiset pannarit ovat makumaailmaltaan suomalaisen pannukakun ja lettujen puolivälistä. Leivinjauheen tuoma kuohkea kohotus kuitenkin vie suutuntuman uudelle, erilaiselle tasolle. Kuohkeana pysymisen taika piilee siinä, että pannukakut kääntää heti, kun se on mahdollista.

Tee pannarit tällä amerikkalaisten pannukakkujen hittireseptillä.

Resepti on konstailematon ja sisältää vain leivonnan perusraaka-aineita, joten kaikki tarvittava löytyy jääkaapista melko varmasti vaikka akuutissa pannarinhimossa. Ohjeeseen tulee:

  • 1 muna
  • 2 dl maitoa
  • 2 dl jauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • suolaa
  • 1 rkl margariinia tai voita

Reseptissä kehotetaan turvottamaan pannukakkutaikinaa ”jonkin aikaa” – leipomisen ei todellakaan tarvitse aina olla minuutintarkkaa!

Anna taikinan olla varttitunti tai puolikas tunti, ihan kuinka itselle parhaiten sattuu sopimaan. Puoli tuntia on yleinen ohjenuora turvottamiseen, mutta vähempikin aika tekee jo silminnähtävän eron paksuudessa.

Kannattaako yhtä reseptiä varten hankkia omaa pannuaan? Se ei ole pakollista.

Lettupannu on rahanarvoinen hankinta, sillä ensikokeilun jälkeen tätä herkkua tulee tehtyä aina vain uudestaan ja uudestaan. Hieman reseptiä tuunaamalla pannarit onnistuvat tavallisellakin paistinpannulla.

Jos haluat tehdä jenkkipannukakut tavallisella paistinpannulla, voit tehdä taikinasta hieman jäykempää vähentämällä nestettä esimerkiksi puolen desin verran. Tällöin taikina ei leviä tavallisella paistinpannulla letunohueksi ja on käsiteltävämpää.

Pannarit kuuluvat aamupalapöytään

Yhdysvalloissa ja Kanadassa nämä leivonnaiset eivät olekaan jälkkäriä, vaan olennaisen perinteinen osa aamiaista – yleensä kylläkin diner-paikkojen ravintola-aamiaista ennemmin kuin itse loihdittua. Synnyinsijoilla päälle joko valutetaan vaahterasiirappia tai pannarin lisukkeena voi olla pekonia ja grillattua banaania.

Nauti pannarit myös näillä täytteillä:

  • marjoja ja kreikkalaista jogurttia
  • kiiviä ja hunajaa
  • pähkinälevitettä
  • kermavaahtoa ja hilloa
  • säilykepersikoita ja kinuskikastiketta
  • vaniljajäätelöä
  • appelsiinimarmeladia
  • kinuski- tai suklaakastiketta
  • pannulla karamellisoituja omenalohkoja

Kotiliesi.fi: Lettutaikina ilman paakkuja? Muista nämä 6 asiaa

X