Leivonta

Suklaista vai hedelmäistä? Listasimme reseptit, joiden joukosta löytyy takuulla mieleisesi pääsiäiskakku!

Pääsiäiskakku etsinnässä? Ei hätää! Kokosimme parhaat kakkureseptit, jotka kruunaavat kahvipöydän ja julistavat kevään tulleeksi. Näiden joukosta löydät suosikkisi.

Teksti:
Hanna Kuusisalo
Kuvat:
OM-arkisto

Herkullisin pääsiäiskakku on sellainen, joka vie kielen mennessään.

Pääsiäiskakku etsinnässä? Ei hätää! Kokosimme parhaat kakkureseptit, jotka kruunaavat kahvipöydän ja julistavat kevään tulleeksi. Näiden joukosta löydät suosikkisi.

Pääsiäiskakku voi olla tutulta suklaamunalta maistuva suklaakakku, raikas sitruskakku, suussa sulava juustokakku tai vaikka makea marenkikakku.

Lue lisää: Ihanasti överi, rennosti naku vai näyttävästi valuva? Kakkujen koristelu tekee juhlan – kokosimme inspiroivat ideat

Pääsiäisenä pöytään nostetaan herkkuja monenlaisia, mutta onneksi pyhäpäiviä on monta ja tarjolle voi mämmin, suklaamunien ja pashan lisäksi asettaa myös näyttävän kakun. Herkullisin pääsiäiskakku on sellainen, joka vie kielen mennessään. 

Pääsiäisen kakuissa maistuvat juhlan sesonkimaut: mämmi, rahka, suklaa sekä raikkaat aurinkohedelmät, kuten sitruuna, appelsiini ja mango. 

Täytekakut pääsiäiseen

Näyttävät täytekakut sopivat loistavasti pääsiäiseen. Jos kaipaat uusia makuelämyksiä, leivo kevään juhlapöytään överihyvä banoffeekakku. Peruna- ja mantelijauhoista leivottu kakkupohja on mehevä, pumpulinpehmeä ja kaiken hyvän lisäksi gluteeniton. Täytteessä ihastuttavat banoffee-piiraasta tutut maut. Valmiin kinuskin ja marenkipallojen käyttö nopeuttaa kakun valmistumista.

Sitruunainen pashakakku kootaan kääretorttulevyistä ja pashan makuisesta täytteestä. Pinnalle ripotellaan sesonkiin sopivia makeisia, kuten pieniä suklaamunia sekä värikkäitä karkkirakeita. 

Tämä pääsiäiskakku kätkee sisäänsä mangopaloja ja reilut kerrokset kirpeän makeaa sitruunamoussea. Tee sitruunamoussekakku kuorruttamista vaille valmiiksi jo edellisenä päivänä, niin sen maut ehtivät tasaantua herkullisiksi.

Porkkanakakku on monen suosikki ja varma valinta myös pääsiäiskakuksi. Saat klassikosta sesonginmukaisen koristelemalla sen juhlaan sopivasti pienillä suklaamunilla ja värikkäillä karkkirakeilla. 

Täytekakun voi perinteisen sokerikakkupohjan sijaan koota myös makeista marenkilevyistä. Rapeat, makeat ja suusssa sulavat marenkikakut sopivatkin täydellisesti pääsiäisen ajan jälkiruoiksi tai kahvipöytään. Marengin makua raikastavat tässä leivonnaisessa raikas sitruunakiisseli sekä täyteläisen hapokas kermarahka.

Juustokakut pukeutuvat pääsiäiseen

Rahkasta tai tuorejuustosta tehty juustokakku sopii juhlaan kuin juhlaan – ja erityisen hyvin pääsiäiseen. 

Paistettu sitruuna-jogurttikakku on raikkaan täyteläinen pääsiäiskakku, joka muistuttaa amerikkalaista juustokakkua. Täytteen sitruuna ja rusinat tekevät herkusta pashamaisen. Luovuudella ei ole rajoja, kun koristelet kakun juhlakuntoon: makeiset, erilaiset hedelmät ja marjat sopivat kaikki tähän luomukseen! 

Pääsiäisen perinteisen mämmin voi upottaa myös kakkuun, kuten tässä juustokakussa on tehty. Yhdistä makupariksi puolukkaa. Nam!

Mangojuustokakku on raikkaan täyteläinen vaihtoehto pääsiäispöytään. Kakkupohja tehdään suklaatäytekekseistä, ja täyte saa suussa sulavaa pehmeyttä mascarponesta. Helppo juustokakku kannattaa tehdä jo edellisenä päivänä jääkaappiin hyytymään.

Tämä juustokakku kiepautetaankin kääretortun tapaan rullalle. Mangojuustokakkukääretorttu saa kerman ja tuorejuuston lisäksi täytteekseen mangoa ja passionhedelmää, jolloin se raikastuu ihanasti. Koristele kääretorttu syötävillä kukilla ja mantelilastuilla rennosti ja runsaasti. 

Pääsiäiskakku suklaasta 

Suklaa on pääsiäisen klassikkomaku. Helpoin tapa päästä pääsiäisenä suklaan makuun on tietysti suklaamunat. Jos haluat panostaa suklaiseen jälkiruokaan hieman enemmän, leivo tarjolle mehevä suklaakakku. 

Kukapa voisi vastustaa suklaan ja suolakinuskin valloittavaa makuparia? Niinpä! Kun kaksikon täydentää vielä makean hapokkaalla valkosuklaa-jogurttitäytteellä, on makuelämys täydellinen. Anna suklaa-suolakinuskikakun tekeytyä täytettynä mielellään yön yli ennen tarjoilua, jolloin maut saavat tasaantua ja kakku mehevöityä.

Kinderkakku on todellinen pääsiäiskakku, jossa yhdistyy tutulle suklaamunalle tyypilliset suklaakerrokset. Kakkupohja tehdään suklaatäytekekseistä, täytteet suklaasta, kermasta ja tuorejuustosta. Koska kakku hyytyy suklaan avulla, ei liivatteen kanssa tarvitse temppuilla tai kakun kypsyyttä arvailla. 

Suklaa ja appelsiini ovat aina toimiva pari. Appelsiini tuo täyteläiseen suklaakakkuun ripauksen kevättä. Ilman uunia valmistettava suklaa-appelsiinitorttu on helppo valmistaa. Tortun voi myös pakastaa, ja se maistuu hyvältä kohmeisenakin.

Pääsiäiskakku sitruksisen raikkaana 

Aurinko valtaa pääsiäisen kahvipöydän kun tarjolle tuodaan raikas sitruskakku. Polvet notkauttava marenkikakku, mehevääkin mehevämpi kahvikakku ja iki-ihana sitruunaisen raikas kääretorttu hurmaavat takuuvarmasti keväisessä kahvipöydässä.

Tämä pääsiäiskakku vaikuttaa vaatimattomalta, mutta on kaikkea muuta. Kirpeä mutta hunajainen kakku leivotaan gluteenittomasta jauhoseoksesta ja maustetaan veikeästi timjamilla.

Mehevä ja kostea appelsiinikakku on helppo tehdä – ainekset vain sekoitetaan keskenään. Sitrusviipaleet kiehautetaan sokeriliemessä ennen kakun kypsennystä. Valmis herkku on kuin aurinko, joka valaisee koko keittiön.

Sitruuna-marenkikakku on todellinen pääsiäisen unelma. Rapea kakkupohja, pehmeän kirpsakka sitruunatäyte ja makea marenki aiheuttavat kahvipöydässä ihastuksen huokauksia. Sitruuna-marenkitortun tekeminen vaatii hieman vaivannäköä ja aikaa, mutta lopputulos palkitsee vaivan.

Katso myös Kotilieden artikkeli: Sitruunakakku – leivo suosikkisi kahvipöydän raikkaimmista hittikakuista ja kerää kehut

X