Reseptit

Sitruunainen pashakakku

16.4.2019 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Mirva Kakko

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kääretorttulevyistä ja pashan makuisesta täytteestä syntyy helposti kakku jälkiruoaksi tai pääsiäisen kahvipöytään.

Ainekset

Pohja:

4 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

1 sitruuna
4 dl vispikermaa
1 1/4 tl sokeria
2 tl vaniljasokeria
200 g appelsiinituorejuustoa
250 g rahkaa
2 rkl hillottua appelsiininkuorta tai sukaattia
karkkeja koristeeksi

Valmistusohje

1. Laita uuni kuumenemaan 200-asteiseksi. Vuoraa pelti leivinpaperilla. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet toisiinsa, siivilöi seos munavaahtoon. Levitä taikina pellin päälle. Paista pohjaa uunin keskitasolla noin 8 minuuttia. Kumoa pohjalevy lämpimänä sokeroidun leivinpaperin päälle. Peitä se paistopaperilla ja pyyheliinalla.

2. Raasta sitruunasta kuori ja puserra mehu. Vatkaa kerma sokereiden kanssa vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto rahkaan. Lisää joukkoon sitruunan kuori ja mehu, kermavaahto ja silputtu sukaatti tai appelsiininkuori.

3. Leikkaa pohja neljään tasakokoiseen palaan. Pursota tai levitä täyte levyn väliin ja päälle. Koristele kakku nameilla ja koristekuulilla. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.