Viihde

Tarja Turunen, 46, pohtii Seurassa vanhenemista: ”Olen vielä mummonakin nahkahousut jalassa lavalla”

Tarja Turunen kertoo tuoreessa Seura-lehdessä, että vaikka 50-vuotispäivä lähestyy, rakkaus työhön on säilynyt läpi vuosien.

Teksti:
Aino Kangaspuro Haaparanta
Kuvat:
OM-arkisto

Tarja Turusen Dark Christmas -kiertue Suomessa alkaa 10. joulukuuta.

Tarja Turunen kertoo tuoreessa Seura-lehdessä, että vaikka 50-vuotispäivä lähestyy, rakkaus työhön on säilynyt läpi vuosien.

Marbellan auringon alla asuva sopraano Tarja Turunen täyttää muutamien vuosien kuluttua 50 vuotta. Entinen Nightwish-solisti kertoo tuoreessa Seura-lehdessä virstanpylvään tuntuvan hieman kauhistuttavalta, vaikka toisaalta ikä on tuonut myös uudenlaisia vivahteita paitsi uraan myös ääneen.

”Minun ei enää tarvitse selitellä tekemisiäni. Voin vain olla ja riitän, koska olen riittänyt tähänkin saakka. Se ei poista sitä tosiasiaa, että olen superkriittinen tekemisteni suhteen”, Tarja kertoo lehdessä.

Espanjassa jo oli kuusi vuotta miehensä Marcelo Cabulin ja pariskunnan 11-vuotiaan Naomi-tyttären kanssa viihtynyt Tarja kertoo treenaavansa ahkerasti ja syövänsä terveellisesti. Se on tärkeää keikkailevalle artistille.

Esiintyjänä Tarja kertookin haluavansa haastaa itseään sekä rokin että klassisen musiikin artistina jatkuvasti – iästä ja jo kertyneestä kokemuksesta huolimatta. Rakkaus työhön on säilynyt läpi vuosien.

”Olen sanonut Naomille, että äiti on vielä mummonakin nahkahousut jalassa lavalla. Hän on siihen todennut, että sellainenhan sinä äiti olet”, Tarja kertoo Seurassa.

Lue Tarja Turusen koko haastattelu joko verkosta tai Seura-lehdestä, numerosta 47/2023.

X