sitruunamoussekakku
Reseptit

Sitruunamoussekakku

Sitruunamoussekakku kätkee sisäänsä mangopaloja ja reilut kerrokset kirpeän makeaa sitruunamoussea. Tee kakku kuorruttamista vaille valmiiksi jo edellisenä päivänä, niin sen maut ehtivät tasaantua herkullisiksi.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Niclas Mäkelä

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

15

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pohja

  • 4 kananmunaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Kostutukseen

  • sitruunalimua tai sitruunan makuista kivennäisvettä

Sitruunamousse

  • 4 dl vispikermaa
  • 400 g tuorejuustoa
  • 1 dl sokeria
  • 2 sitruunan raastettu kuori
  • 1 dl sitruunamehua
  • 5 liivatelehteä

Väliin

  • 1-2 (600 g) kypsää mangoa

Pinnalle

  • 2 dl vispikermaa
  • 2 rkl sokeria
  • keltaista elintarvikeväriä

Koristeeksi

  • ananaskirsikoita
  • värikkäitä makeisia

Valmistusohje

Sitruunamoussekakku leivotaan helposti näin:

1. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (n. 22 cm). Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet toisiinsa ja siivilöi ne taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi varovasti nostellen ja kaada vuokaan. Kypsennä kakkupohjaa 175-asteisen uunin alaosassa 35–40 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla kakun keskeltä. Kun tikkuun ei tartu taikinaa, on kakku kypsä. Anna jäähtyä hetki ennen kumoamista.

2. Leikkaa kakkupohja täysin jäähtyneenä kolmeen osaan. Pilko mango(t) hyvin pieniksi kuutioiksi.

3. Vatkaa kerma ja sokeri moussea varten vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja sekoita kermavaahtoon. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Raasta sitruunoista kuori ja puserra mehu talteen. Sekoita kuoriraaste ja puolet mehusta täytteeseen. Kuumenna loput mehusta kiehuvaksi ja liuota kuivaksi puserretut liivatteet mehuun. Kaada liivateliuos ohuena nauhana mousseen samalla sekoittaen.

4. Kokoa kakku. Kostuta alimmainen pohja kevyesti. Levitä puolet mangopaloista ja moussesta ensimmäiseen väliin, nosta päälle toinen kakkupohja, kostuta ja täytä toinen väli. Nosta päälle kolmas kakkupohja, kostuta. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia ennen koristelua tai yön yli.

5. Vatkaa kerma sokerin kanssa vaahdoksi. Värjää keltaisella elintarvikevärillä ja levitä kakun pinnalle ja päälle. Koristele sitruunamoussekakku nameilla ja ananaskirsikoilla.

Katso myös: Sitruuna-juustokakku

Katso myös Kotiliesi.fi: Sitruunakakku – leivo suosikkisi kahvipöydän raikkaimmista hittikakuista ja kerää kehut

X