Gluteeniton sitruuna-hunajakakku
Kirpeä, mutta hunajainen kakku leivotaan gluteenittomasta jauhoseoksesta ja maustetaan kesäisesti timjamilla.
Ainekset
- 4 kananmunaa
- 1 1/2 dl hunajaa
- 2 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl ksantaania
- 1 sitruunan raastettu kuori
Voiteluun:
- voita
- gluteenittomia korppujauhoja
Kostutukseen:
- 1 sitruunan mehu
- noin 1/2 dl hunajaa
- (2-3 timjamin oksaa)
Koristeluun:
- sitruunan kuorta
- tuoretta timjamia
Valmistusohje
1. Vatkaa munat ja hunaja.
2. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä sitruunan kuoriraaste.
3. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
4. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
5. Lämmitä sitruunamehu ja liuota sekaan hunaja. Lisämausta liemi halutessasi timjamilla. Kostuta kumottu kakku kostutusliemellä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous