Reseptit

Gluteeniton sitruuna-hunajakakku

Kirpeä, mutta hunajainen kakku leivotaan gluteenittomasta jauhoseoksesta ja maustetaan kesäisesti timjamilla.
Teksti: Matleena Lahti Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 kananmunaa
  • 1 1/2 dl hunajaa
  • 2 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ksantaania
  • 1 sitruunan raastettu kuori

Voiteluun:

  • voita
  • gluteenittomia korppujauhoja

Kostutukseen:

  • 1 sitruunan mehu
  • noin 1/2 dl hunajaa
  • (2-3 timjamin oksaa)

Koristeluun:

  • sitruunan kuorta
  • tuoretta timjamia

Valmistusohje

1. Vatkaa munat ja hunaja.

2. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä sitruunan kuoriraaste.

3. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.

4. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

5. Lämmitä sitruunamehu ja liuota sekaan hunaja. Lisämausta liemi halutessasi timjamilla. Kostuta kumottu kakku kostutusliemellä.

X