Reseptit

Gluteeniton sitruuna-hunajakakku

16.7.2018 Teksti: Matleena Lahti Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kirpeä, mutta hunajainen kakku leivotaan gluteenittomasta jauhoseoksesta ja maustetaan kesäisesti timjamilla.

Ainekset

4 kananmunaa
1 1/2 dl hunajaa
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
1 tl ksantaania
1 sitruunan raastettu kuori

Voiteluun:

voita
gluteenittomia korppujauhoja

Kostutukseen:

1 sitruunan mehu
noin 1/2 dl hunajaa
(2-3 timjamin oksaa)

Koristeluun:

sitruunan kuorta
tuoretta timjamia

Valmistusohje

1. Vatkaa munat ja hunaja.

2. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä sitruunan kuoriraaste.

3. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.

4. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

5. Lämmitä sitruunamehu ja liuota sekaan hunaja. Lisämausta liemi halutessasi timjamilla. Kostuta kumottu kakku kostutusliemellä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme