Glitz & Glam

Minä tein sen! Kokeilin sinapinkeltaista!

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Olen maininnut tämän hetken fiksaatiostani sinapinkeltaiseen ja muihin sinappisiin sävyihin. Minulla on aina välillä jotain fiksaatioita jotain väriä kohtaan. Joskus se on ollut turkoosi, joskus pinkki, on ollut fiksaatiota vihreään jne. Ostan sen värisiä vaatteita, haluan lakata kynsiäni sillä ja meikkiinkin saatan ympätä väriä, joka kiehtoo. Nyt se on ollut noin vuoden verran sinapinkeltainen!

Sinapinkeltainen on vain ollut haastava minulle. Vaikka mieleni sitä on halajannut pitkään, en ole käytäntöön pystynyt viemään ko. värin käyttöä. Olen kaupoissa sovittanut sinapinkeltaista ja aina olen vähän pelästynyt, miten huonosti se minulle sopii. Olen vähän varovasti meikissä testaillut, mutta en ole kunnolla uskaltautunut sinapinkeltaisen vietäväksi.

Nyt sitten repäisin. Minulla on jokin muutosprosessi meneillään. Kaipaan uusia asioita. Miestä en vaihda, enkä autoa, enkä asuntoa, vaikka kahta jälkimmäistä on miehen kanssa yhdessä välillä katseltukin. Autoa ja miestä ei kannata vaihtaa, eikä täydellistä asuntoa ole vielä osunut kohdilleen. Mutta sitä vastoin blogia voi uudistaa ja ostaa uutta väriä vaatekaappiin. Ostin sinapinkeltaisen puseron, joka on ollut jo käytössäkin.

Kun sinapinkeltainen pusero on hankittu, on aika tutustua myös sinapinkeltaisiin ja -rusehtaviin luomiväreihin. Vaikka sinapinkeltainen on nyt selkeästi trendiväri, ei sitä löydy luomiväreinä yhtä hyvin kuin vaatekaupoista.

Ihan mikä tahansa huulipuna ei mielestäni toimi sinapinkeltaisen kanssa. Värittömät huulikiillot ovat aina takuuvarma, mutta huomasin, että rusehtavat ja beiget ovat istuvia sinapinkeltaisen kanssa. Myös kirkkaanpunainen saattaisi toimia sekä kuparit ja oranssit. Mutta aina vähän vaikuttaa yhdistelmiin käyttäjä itse – ihon ja hiusten väri.

Minä nappasin oikein hohtavan beigen huulipunan. Kun muu meikki on aika mattainen, korostuksia lukuun ottamatta, oli huulille luontevaa käyttää oikein hohtavaa punaa. Tästä punasta löydät postauksen täältä.

Toteutin silmämeikin käyttämällä essencen Pacman-luomiväripaletin keltaista ja Anastasia Beverly Hillsin Norvina -paletin tummempaa sinapinkellertävän ruskeaa. Silmän sisänurkassa ja kulmaluulla käytin Illamasquan korostuspuuteria, jonka olen saanut viime vuoden Lookfantasticin joulukalenterista. Tein silmämeikistä vähän smokey -tyylisen, eli olisiko tämä nyt sitten sinappinen smokey eye?

Koska sinapinkeltainen on aika voimakkaasti iholta väriä ”syövä”, sudin reippaalla kädellä aurinkopuuterilla kasvojen muotoilua. Poskipunana käytin lämmintä, punaruskeaa, koska sinapinkeltainen helposti tekee minusta kalmannäköisen. Näillä lämpöä lisäävillä kikoilla sain lopputuloksesta todella freesin ja kivan syksyisen. Olen oikeastaan aika ihastunut tähän kokonaisuuteen. Minulle tämä on todella rohkea valinta, sillä käytän värejä, joita en ole osannut kuvitella käyttäväni vielä muutama vuosi sitten. Lisäksi meikkini on loppujen lopuksi aika kevyt. Yllättävää on se, kuinka vahva ja dominoiva väri sinapinkeltainen voi olla.

Sinappiset sävyt korostavat yllättävän paljon silmien sinisyyttä. Jo meikkiä tehdessä huomasin, kuinka silmäni kirkastuivat ja niiden sinisyys pomppasi esiin. Minun silmieni väri on siitä jännä, että saan värivalinnoilla oikeasti korostettua värejä. Saan niistä vihreämmät tai sinisemmät. Joskus harmahtavammat.

Mitä mieltä olet? Onko sinapinkeltainen minun värini? Sainko sen toimimaan itselleni?

Ihanaa alkanutta viikkoa ja iloa päivääsi!

Lue myös

X