Glitz & Glam

Voiko aikuinen nainen käyttää vaaleanpunaisen söpöä meikkiä?

Meikkaamiseen tuntuu liittyvän todella paljon sääntöjä, kieltoja ja kieltäytymistä. Yksi ”suosikeistani” on vaaleanpunaisen kieltäminen aikuisilta tai itseltään. Minusta tuntuu, että maailma alkaa olla aika valmis sille, että vaaleanpunainen on väri siinä missä muutkin, eikä vaan viittaus nuoreen naiseen tai bimbouteen.

Teksti:
Minna / Glitz & Glam
Meikkaamiseen tuntuu liittyvän todella paljon sääntöjä, kieltoja ja kieltäytymistä. Yksi "suosikeistani" on vaaleanpunaisen kieltäminen aikuisilta tai itseltään. Minusta tuntuu, että maailma alkaa olla aika valmis sille, että vaaleanpunainen on väri siinä missä muutkin, eikä vaan viittaus nuoreen naiseen tai bimbouteen.
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Oletko huomannut, että meikkaukseen liittyy aika paljon kieltoja, sääntöjä ja niiden lisäksi vielä kiellämme itsekin itseltämme opittujen ajatusmallien vuoksi jotain tiettyjä värejä. Onhan se totta, että tietyt lainalaisuudet pätevät meikkaamisessa, mutta ehdottomuus ja suoranaiset kiellot ovat aina särähtäneet korvaani.

Siksi en oikein osaa julkaista postauksia, joissa sanoisin, että ”älä tee näin”. Olen aina ajatellut, että mikä minä tai kukaan muukaan on sanomaan, miten kuuluu meikata. Lisäksi olen huomannut usealla alalla työskentelyn kautta, että mitä enemmän asiasta tietää, sitä enemmän ymmärtää muuttuvien tekijöiden vaikutuksia.

Vaaleanpunaiseen liittyy jänniä käsityksiä. Se liitetään vahvasti nuoren, vähän naiiviin ja tyhjäpäisen naisen symboliksi. Lisäksi paljon sanotaan, että vaaleanpunainen luomiväri saa silmät näyttämään allergiareaktion vallassa olevilta.

Olen blogiinikin saanut sellaisia kommentteja meikeistä, joissa olen käyttänyt vaaleanpunaista luomiväriä. Ne kommentit eivät loukkaa, koska näenhän minä itsekin, ettei vaaleanpunainen luomiväri saa silmiäni näyttämään ärtyneiltä.

Tyttömäisyydessä ei ole mielestäni mitään vikaa, jonka vuoksi sitä pitäisi vältellä. Vaaleanpunainen on muuten meikkauksessa sellainen hauskasti freesaavaa väri, jolla saa hieman nuorekkuutta esiin. Mehän kaikki olemme nuoria, mutta joskus sitä täytyy vähän kaivella esiin sieltä.

Paljon saa lukea, että vaaleanpunainen on jälleen kevään trendiväri, mutta aikuisen naisen tulee käyttää trendiväriä vain kynsillään. Ja pah, olen nähnyt upeita 65+ naisia meikillä, jossa on vaaleanpunaista. Olen nähnyt upeita vaaleanpunaisia hiuksia 50+ -vuotiailla naisilla.

Tein raikkaan ja keväisen meikin vaaleanpunaisella sävymaailmalla. Toin kasvoille runsaasti valoa korostuspuuterin avulla ja hieman muotoilin aurinkopuuterisilla varjostuksilla kasvojen reuna-alueita, poskiluun alapuolelta ja luomivaolta.

Kaunis hehku on luotu kasvoilleni *theBalm Mary-Lou Manizer -korostuspuuterilla.

Lue myös: 5 parasta aurinkomatkalle – Minun ne tärkeimmät (mukana suosikki korostuspuuterini)

Vaaleanpunainen on kauniin raikastava ja nuorekas väri. Sitä voi käyttää monella tapaa. Tässä meikissä olen käyttänyt vaaleanpunaista poskipunaa niin poskilla kuin silmäluomilla. Huulipuna jäljittelee samaa sävymaailmaa pehmeän persikkaisen vaaleanpunaisessa yhtälössä.

(Tuon huulipunan kestävyyttä mitataan tänään ilmestyvässä Minna testaa -instasarjassani.)

Silmäluomilla on luomivärinä erittäin vaalea, persikkaisen vaaleanpunainen luomiväri, jossa voimakas hohde. Ulkonurkassa samassa sävymaailmassa olevaa poskipunaa hieman tummemmassa sävyssä. Käytin silmissä että poskissa NARSin Bumpy Ride -poskipunaa.

Luomivaon ja kasvojen varjostuksen tein *Benefit Hoola -aurinkopuuterilla. Huomaa tuo aurinkopuuterin sävyn viileys! Sopii hyvin varjostuksiin, mutta tuo silti kasvoille neutraalia lämpöä.

Lue myös: 3 vinkkiä aurinkopuuterin käyttöön – Näin saat aurinkoisen hehkun kasvoillesi

Tässä tulee ”suuri” uutinen: kyllä, söpöä ja hempeää vaaleanpunaista voi käyttää aikuinenkin nainen. Sen kun vaan meikkaa. Vaaleanpunaisella saa raikkaan kevätmeikin aikaiseksi.

Tietenkään kaikki värit eivät sovi kaikille, mutta vaaleanpunaisista löytyy lämmintä ja viileää, tummempaa ja vaaleaa sekä värikästä ja nudempaa. Eli uskoisin, että vaaleanpunaisen saa sopimaan kenelle tahansa, mutta mikään pakkohan siihen ei ole. Enemmänkin haluaisin kannustaa kaikki kokeilemaan niitäkin värejä, joita saatamme opittujen mallien vuoksi kieltää itseltämme.

Minä itse olen juuri sellainen esimerkkitapaus. Noin 20 vuotta sanoin inhoavani vaaleanpunaista. Kun päästin irti iskostuneesta mielipiteestäni, vaaleanpunaisesta tuli yksi lempivärini. Tai oikeastaan ne ovat vanha roosa ja ruusukulta, mutta vaaleanpunaisiin nekin niputetaan.

No niin, laittakaa kommenttia vaaleanpunaisesta meikistäni. Entäpä käytätkö sinä vaaleanpunaista meikissäsi? Kerro samalla oma ikäsi, jos käytät.

 

Lue myös:

Näin teet kulmistasi tuuheammat – Luo trendikkäät ”boy brow” -kulmakarvat

Tummat silmänaluset ovat uusi trendi – Mitä mieltä olet tästä?

Vuoden 2020 meikkityylit – Koko vuoden meikkikuvat

X